Συνέντευξη με την Μαριάνθη Π. φοιτήτρια Οδοντιατρικής

Η Μαριάνθη Παπασαραφιανού  είναι φοιτήτρια τετάρτου έτους Οδοντιατρικής στο Ιατρικό Πανεπιστήμιο Φιλιππούπολης. Η ίδια απάντησε στις ερωτήσεις μας ειδικά για τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να σπουδάσουν στην Βουλγαρία στην ειδικότητα της οδοντιατρικής.

Γιατί επέλεξες να σπουδάσεις στη Βουλγαρία?Πώς διαφοροποιείται από την εκπαίδευση στην Ελλάδα?

Επέλεξα να σπουδάσω στο αγγλόφωνο πανεπιστήμιο της Βουλγαρίας, κυρίως λόγω των επαγγελματικών δυνατοτήτων που μου προσφέρει σε διεθνές επίπεδο.
Οι εξετάσεις εισαγωγής είναι σχετικά δύσκολες, ωστόσο με στοχευμένη προετοιμασία και σωστή καθοδήγηση επέρχεται η επιτυχία. Αξίζει να τονίσω πως οι εξετάσεις αυτές απαιτούν γνώσεις ανατομίας,τις οποίες δεν αποκτούμε στα ελληνικά  λύκεια. Κατά την γνώμη μου, σε αυτό το μάθημα πρέπει να δώσουν περισσότερη προσοχή οι υποψήφιοι φοιτητές των πανεπιστημίων της Βουλγαρίας.

Πως έκανες την προετοιμασία σου για να μπορέσεις να συμμετέχεις στις εισαγωγικές εξετάσεις για τα βουλγάρικα πανεπιστήμια?

Με πολλή ειλικρίνεια, όλη η διαδικασία για τις εισαγωγικές εξετάσεις ήταν δύσκολη. Η δυσκολία οφείλεται κυρίως στο γεγονός πως ξεκίνησα την προετοιμασία αμέσως μετά το τέλος  των πανελλαδικών εξετάσεων. Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ότι το σύστημα σου δίνει μόνο μια ευκαιρία κάθε χρόνο.

Δεν ήθελα να ξαναβιώσω το άγχος και την συναισθηματική φόρτιση των πανελληνίων και αποφάσισα να δοκιμάστώ  σε ένα πανεπιστήμιο της Βουλγαρίας.

Το πρώτο βήμα ήταν να μιλήσω με Έλληνες φοιτητές που ήδη σπουδάζουν σε βουλγάρικα πανεπιστήμια. Μετά προσανατολίστηκα προς το ιατρικό πανεπιστήμιο Πλόβντιβ γιατί ήταν από τα πρώτα πανεπιστήμια στο σύστημα βαθμολογίας και κατάταξης για τα ιατρικά πανεπιστήμια.

Οι γονείς μου ήρθαν σε επικοινωνία με εκπρόσωπο της SB-ACADEMY STUDY IN BULGARIA. Το γραφείο μας το σύστησαν άλλοι γονείς από την Ελλάδα που τα παιδιά τους σπουδάζαν ήδη στη Βουλγαρία. Από την εταιρία,  μας πρότειναν να επισκεφτούμε το Πλόβντιβ και το τμήμα οδοντιατρικής που με ενδιέφερε.

Κάναμε αυτήν την κίνηση και με εκπρόσωπο της SB-ACADEMY STUDY IN BULGARIA πήγαμε μαζί στο ιατρικό πανεπιστήμιο Πλόβντιβ.

Η Σχολή Οδοντιατρικής βρισκόταν σε ένα ολοκαίνουργιο ξεχωριστό κτίριο. Το οποίο ήταν με καλά εξοπλισμένες αίθουσες διαλέξεων, προσομοιωτών, προ-κλινικών και κλινικών. Είδα καινούργιες αίθουσες κλινικής εκπαίδευσης στον τομέα της οδοντιατρικής εμφυτευματολογίας.

  • Καταλάβαμε ότι το πανεπιστήμιο έχει διμερείς συμφωνίες που έχουν συναφθεί με επιστημονικά ιδρύματα στη Λετονία, Ιταλία, Ισπανία, Φινλανδία, Ελλάδα και την Τουρκία.
  • Η ερευνητική δραστηριότητα του τμήματος οδοντιατρικής στοχεύει στην εφαρμογή νέων μεθόδων και τεχνολογιών.
  • Επίσης η Σχολή Οδοντιατρικής διοργανώνει διεθνή φόρουμ και παρέχει ευκαιρίες. Ενθαρρύνει τους καθηγητές της να συμμετάσχουν σε εθνικές και διεθνείς επιστημονικές εκδηλώσεις.

Γνώρισα επίσης τους φοιτητές οδοντιατρικής που μου είπαν για τη ζωή τους και τις σπουδές τους στο Πανεπιστήμιο.

Αυτό με οδήγησε να λάβω την απόφαση ότι θα έκανα το καλύτερο δυνατό για να γίνω αποδεκτή σε αυτό το πανεπιστήμιο.

Η προετοιμασία μου για τις εισαγωγικές εξετάσεις διήρκεσε περίπου ένα μήνα. Είχα τις απαραίτητες γνώσεις στη χημεία, αλλά έπρεπε να επικεντρωθώ στη βιολογία λόγω της έλλειψης γνώσεων που είχα στην ανατομία και να εξασκήσω τα αγγλικά μου, επειδή αποφάσισα να σπουδάσω οδοντιατρική στα αγγλικά.

Παρακολούθησα το προπαρασκευαστικό σεμινάριο που διοργανώθηκε από την SB-ACADEMY STUDY IN BULGARIA και η εισαγωγή μου στο πανεπιστήμιο ήταν με άριστες βαθμολογίες.

Αυτό που με διευκόλυνε πιο πολύ και έκανε την διαδικασία πιο εύκολη για μένα και τους γονείς μου ήταν ότι δεν κάναμε καμία μετάφραση ή γραφειοκρατική διαδικασία.

Η εταιρεία είχε προετοιμάσει τα πάντα και μόλις πέρασα τις εξετάσεις με εκπρόσωπό της εταιρίας πήγαμε να πληρώσουμε τα δίδακτρα στην τράπεζα του πανεπιστημίου.

Στο τέλος, με βοήθησαν με τα πάντα. Βρήκαμε ένα διαμέρισμα προς ενοικίαση μαζί, ανοίξαμε έναν τραπεζικό λογαριασμό μαζί και υπέβαλαν αίτηση για ίντερνετ. Μου έδειξαν ακόμη και πώς να πληρώνω για όλους τους λογαριασμούς μου. Ήταν δίπλα με οτιδήποτε άλλο προέκυπτε ανάλογα με τις ανάγκες μου.

Είμαστε μαζί ακόμη και σήμερα. Πηγαίνω στο γραφείο τους για να πιω ένα καφέ, να μοιραστώ τις εμπειρίες μου κλπ.. Είναι όμορφο να γνωρίζεις ότι έχεις ανθρώπους που σε προσέχουν και σε καθοδηγούν σε μια ξένη χώρα.

Πιστεύετε ότι υπάρχει μια φόρμουλα για την ολοκλήρωση της ειδικότητας της οδοντιατρικής;

Δεν υπάρχει φόρμουλα, αλλά η λέξη κλειδί είναι “πάθος”. Πρέπει να είσαι πολύ καλός στην εκπαίδευση σου, ή τουλάχιστον να είσαι πολύ αφοσιωμένος σε αυτό.

Είναι σημαντικό να είσαι πάντα παρών/παρούσα  στις διαλέξεις και στα εργαστήρια. Σημαντική είναι επίσης η επιδίωξη απόκτησης επιπλέον πρακτικών γνώσεων και εκτός του πανεπιστημίου.

Φέτος υπέβαλα αίτηση και εγκρίθηκα από το πρόγραμμα <<Φοιτητικές πρακτικές>> με την βοήθεια της SB-ACADEMY STUDY IN BULGARIA. Αυτό το πρόγραμμα μου δίνει την ευκαιρία να εργαστω σε οδοντιατρεία ή κλινικές μαζί με έναν οδοντίατρο και ακαδημαϊκό μέντορα. Στόχος να αποκτήσω πολλές επιπλέον πρακτικές γνώσεις.

Πείτε μας για τις σπουδές σας στο Ιατρικό πανεπιστήμιο Πλόβντιβ; Επιλέγουν οι φοιτητές τα μαθήματα που θέλουν να παρακολουθήσουν; Πώς γίνονται τα μαθήματα; Πώς γίνονται οι εξετάσεις; Πως ολοκληρώνονται οι σπουδές – με εξετάσεις ή πτυχιακή εργασία; Όλα όσα μπορείτε να μας περιγράψετε θα είναι πολύτιμα.

Το πανεπιστήμιο χωρίζεται  σε 4 σχολές: ιατρική, οδοντιατρική, φαρμακευτική , σχολή δημόσιας υγείας και το ιατρικό κολλέγιο.

Το ιατρικό κολλέγιο  προετοιμάζει νοσηλευτές, μαίες, φυσιοθεραπευτές, οδοντοτεχνίτες.

Επίσης υπάρχει και το τμήμα γλωσσών και ειδικής εκπαίδευσης – για εκμάθηση Βουγλάρικης γλώσσας.

Το πρόγραμμα σπουδών αποτελείται από υποχρεωτικά και μαθήματα επιλογής.

Για την οδοντιατρική τα υποχρεωτικά είναι 46 και τα μαθήματα επιλογής είναι 6 συνολικά.

Ο χρόνος σπουδών είναι 5 έτη ή 10 εξάμηνα και έπειτα 6 μήνες προπτυχιακής πρακτικής άσκησης πριν από το πτυχίο. Η εκπαίδευσή μας τελειώνει με τη λήψη 6 κρατικών εξετάσεων οι οποίες λαμβάνουν μέρος υπό την επιτήρηση κρατικής εξεταστικής επιτροπής.

Κατά την διάρκεια της προπτυχιακής πρακτικής άσκησης κάθε ένας φοιτητής δουλεύει και προετοιμάζει ολοκληρωμένο κλινικό περιστατικό.

Οι εξετάσεις αποτελούνται από πρακτικό και θεωρητικό μέρος.

Το θεωρητικό μέρος της εξέτασης είναι γραπτό και προφορικό. Πρέπει να απαντήσουμε γραπτά σε μια ή δύο ερωτήσεις βασισμένες στην ύλη που έχουμε διδαχτεί. Το επόμενο κομμάτι της εξέτασης είναι το προφορικό. Σε αυτό συζητάμε με τον καθηγητή στις δύο αυτές ερωτήσεις ή σε ότι άλλο θεωρήσει ότι πρέπει να μας εξετάσει.

Ποιος καθηγητής/ρια της σχολής σας, σας εντυπωσίασε περισσότερο; Τι δεν θα ξεχάσετε από τις διαλέξεις του;

Δεν μπορώ  να μην αναφέρω την  καθηγήτρια  Dr. Veselina Kondeva, MD. Καθηγήτρια  με μεγάλη εμπειρία και αγάπη για τους φοιτητές της  και το επάγγελμά της. Επί του παρόντος είναι και η  Κοσμήτορας της Σχολής Οδοντιατρικής. Αγαπά τη δουλειά της και είναι σπουδαία καθηγήτρια. Αφιερώνει πολύ χρόνο στους φοιτητές της. Είναι αλήθεια πως όλοι οι φοιτητές την εκτιμούν πολύ. Στην έρευνα για τον καλύτερο καθηγητή μεταξύ όλων των φοιτητών στη σχολή κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους 2019/2020 και 2020/2021, επιλέχθηκε ομόφωνα ως η καλύτερη καθηγήτρια στο τμήμα οδοντιατρικής.

Δεν είναι τυχαίο ότι διακρίνεται από τους φοιτητές της εδώ ως μια απο τις καλύτερες καθηγήτριες. Βρίσκει πάντα χρόνο να προσέξει, να ακούσει τους φοιτητές της και να βρει τον καταλληλότερο τρόπο για διάλογο μαζί τους.

Φυσικά, η σχολή απασχολεί πολλούς βοηθούς και εδραιωμένους καθηγητές που αξίζουν τον σεβασμό μας.

Πώς φροντίζει το τμήμα οδοντιατρικής τους φοιτητές του;

Φυσικά, το πιο σημαντικό πράγμα για μένα δεν είναι η άμεση φροντίδα, διότι δεν είναι υποχρεωσή τους, αλλά ο τρόπος που εκπαιδευόμαστε στο Πανεπιστήμιο. Πιστεύω ότι το Πανεπιστήμιο έχει τεράστια ευθύνη να παρέχει ποιοτικούς εκπαιδευτικούς, καλές εγκαταστάσεις και να συμβαδίζει με όλες τις καινοτομίες στον τομέα στον οποίο σπουδάζουν οι φοιτητές.

Από αυτή την άποψη, το Πανεπιστήμιο και συγκεκριμένα η Σχολή Οδοντιατρικής  προσφέρει  στους φοιτητές αξιοσημείωτες ευκαιρίες.

Οι φοιτητές έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε σεμινάρια, επιστημονικά φόρουμ με τη συμμετοχή των φοιτητών που διοργανώνονται από το πανεπιστήμιο και το τμήμα Οδοντιατρικής.

Για παράδειγμα Science and Youth, Hand in Hand, Academy of Laser Dentistry, οι μαθητές παρουσιάζουν μαζί με τους καθηγητές τους τα αποτελέσματα της δραστηριότητας των κύκλων ή τα μαθήματα επιλογής και τα ενδο-πανεπιστημιακά έργα. Οι μαθητές περιλαμβάνονται επίσης στα ερευνητικά έργα.

Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης υπάρχει μεγάλος όγκος εκπαίδευσης προκλινικά και κλινικές δραστηριοτήτες σε όλους τους ειδικούς κλάδους. Γνωρίζουμε τη δουλειά των οδοντοτεχνικών, των νοσηλευτών και των παραϊατρικών, γεγονός που μας ενημερώνει για τις δραστηριότητές τους και μας επιτρέπει να γνωρίζουμε τι να απαιτήσουμε από αυτούς σε ανεξάρτητη εργασία μετά την αποφοίτηση. Αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα μας κάνει έτοιμους να ξεκινήσουμε ανεξάρτητη πρακτική, πλήρως προετοιμασμένοι.

Η ερευνητική δραστηριότητα του τμήματος οδοντιατρικής στοχεύει στην εφαρμογή νέων μεθόδων και τεχνολογιών για παράδειγμα:

  • Διμερείς συμφωνίες έχουν συναφθεί με επιστημονικά ιδρύματα στη Λετονία, την Ιταλία, την Ισπανία, τη Φινλανδία, την Ελλάδα και την Τουρκία. Υπάρχουν κοινές συναντήσεις και συζητήσεις στην Ελλάδα σχετικά με το σχέδιο διασυνοριακής συνεργασίας. Ο Σύνδεσμος Παιδιατρικών Οδοντιάτρων πραγματοποιεί κοινά φόρουμ στην Ελλάδα – Καβάλα, Χανιώτη και άλλα.
  • Η Σχολή Οδοντιατρικής Ιατρικής διοργανώνει διεθνή φόρουμ και παρέχει ευκαιρίες και ενθαρρύνει τους καθηγητές της να συμμετάσχουν σε εθνικές και διεθνείς επιστημονικές εκδηλώσεις.

Κέντρα για εργασία υψηλής τεχνολογίας έχουν ανοίξει στη σχολή: Κέντρο Laser, Κέντρο εμφυτευμάτων, Κέντρο SAD / CAM και εκτύπωση 3D. Οι μαθητές έχουν πρόσβαση στις δραστηριότητες αυτές κατά τη διάρκεια των σπουδών τους.

Σε αυτά τα κέντρα οργανώνονται πρακτικά μαθήματα για τη συνεχιζόμενη εκπαίδευση των οδοντιάτρων.

Ολόκληρος ο χώρος του πανεπιστημίου καλύπτεται από μια σταθερή σύνδεση στο Διαδίκτυο, που στοχεύει στην διευκόλυνση της  επικοινωνίας μεταξύ των φοιτητών.

Επίσης η αναπλήρωση μαθημάτων,λόγω θεμάτων υγείας είναι πάντα εφικτή,έπειτα από  άμεση επικοινωνία με τον υπεύθυνο καθηγητή.

Όπως ανέφερα παραπάνω,η SB-ACADEMY STUDY IN BULGARIA είναι πάντα δίπλα μου ,από το να κλείσω ραντεβού σε έναν  γιατρό  μέχρι και στο να οργανώσω κάποια γενέθλια,έαν είναι ανάγκη, είναι πάντα διαθέσιμοι.

Πόσο συχνά μπορείτε να επιστρέψετε στην Ελλάδα;

Τρείς φορές το χρόνο – για τα Χριστούγεννα (1 εβδομάδα ) για το Πάσχα (1 εβδομάδα) και το καλοκαίρι (Ιούλιο και Αύγουστο).

Είναι δύσκολο να είσαι μακριά από την οικογένειά σου και από την Ελλάδα; Πώς το ξεπεράσατε αυτό;

Όπως μπορείτε να καταλάβετε είναι αρκετά δύσκολο,ωστόσο η επικοινωνία μου μαζί τους είναι συνεχής.Επιπλέον όταν μου το επιτρέπουν οι υποχρεώσεις της σχολής  , μπορώ να ταξιδέψω στην Ελλάδα.Ποτέ δεν ήταν τεράστιο πρόβλημα για μένα γιατί ήμουν πάντα πολύ ανεξάρτητη.

Πόσοι Έλληνες είναι αυτή τη στιγμή στο MU – Plovdiv; Επικοινωνείτε μεταξύ σας; Από όσο γνωρίζω, είστε μια από τις πιο ενωμένες κοινότητες;

Υπάρχουν περίπου 1000 Έλληνες φοιτητές απο διαφορετικές ειδικότητες. Επίσης, επικοινωνούμε  – τόσο όταν βρισκόμαστε στην πατρίδα μας όσο και στη βουλγαρία. Είμαστε 7-8 άτομα που κάνουμε στενότερη παρέα. Μαζευόμαστε τακτικά στα διαμερίσματα φίλων  και κάνουμε μικρά φοιτητικά πάρτι ή επισκεπτόμαστε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης. Βοηθάμε ο ένας τον άλλον με καθημερινά πράγματα. Γενικά, είμαστε μια ευτυχισμένη οικογένεια που προσέχουμε ο ένας τον άλλον.

Πόσοι διεθνείς φοιτητές υπάρχουν; Ποιες χώρες κυριαρχούν;

Στο τμήμα οδοντιατρικής κάθε χρόνο δέχονται περίπου 100 ξένους φοιτητές. Οι Έλληνες φοιτητές που εκπαιδεύονται απο το 1ο  μέχρι το 6ο  έτος είναι 92 άτομα.

Περίπου 400-500 ξένοι φοιτητές γίνονται δεκτοί κάθε χρόνο. Οι περισσότεροι προέρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο και μέτα απο την Ελλάδα. Υπάρχει ξεχωριστός αριθμός εισακτέων για Βούλγαρους και ξένους φοιτητές για κάθε ειδικότητα. Εκτός από Έλληνες, Βρετανούς, υπάρχουν Ιταλοί, Γερμανοί,Κύπριοι και φοιτητές απο άλλες χώρες.

Πώς βλέπετε τον εαυτό σας σε 5 χρόνια; Και μετά από 10 χρόνια;

Προς το παρόν, σκέφτομαι ότι μόλις πάρω το πτυχίο μου θα εργαστώ στην ειδικότητα μου και θα προετοιμάσω μια διατριβή για το διδακτορικό μου, επειδή το πανεπιστήμιο προσφέρει διαπιστευμένα διδακτορικά προγράμματα σε όλες τις επιστημονικές οδοντιατρικές ειδικότητες, στα αγγλικά υπάρχει αναγνωρίσμενο διδακτορικό στο πρόγραμμα προσθετικής οδοντιατρικής.

Μετά από 10χρόνια, θέλω πραγματικά να έχω το δικό μου οδοντιατρείο, να διδάξω σε φοιτητές και να έχω άλλους νέους  φοιτητές να διαμορφώσουν τις δεξιότητές τους και τα ενδιαφέροντά τους με τη βοήθειά μου.

Η εκμάθηση της βουλγαρικής γλώσσας, οι φιλικές επαφές ακόμη και με τους καθηγητές θα μου επιτρέψουν να επενδύσω στη συνεχιζόμενη εκπαίδευσή μου στο τμήμα οδοντιατρικής.

Τι  κάνετε στον ελεύθερο χρόνο σας στο Πλόβντιβ; Και στην Ελλάδα;

Στο Πλόβντιβ μου αρέσει να περπατώ. Η πόλη είναι όμορφη με πολλά ιστορικά μνημεία και όμορφη φύση και μεγάλα πάρκα. Το Πλόβντιβ και το πανεπιστήμιο παρέχουν στους φοιτητές την ευκαιρία για μια πλήρη και πολυποίκιλη ζωή. Υπάρχουν πολλές αθλητικές δραστηριότητες και γήπεδα που παρέχονται και είναι προσβάσιμα σε όλους.Στην Ελλάδα περνάω χρόνο με τα αγαπημένα μου άτομα,τα οποία μου λείπουν ιδιαίτερα κατά την παραμονή μου στη Βουλγαρία.

Τι θα θέλατε να πείτε στην οικογένειά σας στην Ελλάδα;

Τους ευχαριστώ για την οικονομική και ψυχολογική υποστήριξη.Τα υπόλοιπα θα τους τα πω προσωπικά όταν τους επισκεφτώ στην Ελλάδα.

Τι έχετε μάθει μέχρι τώρα από τη ζωή και θέλετε να το μοιραστείτε μαζί μας.

Ότι πάντοτε όλα κυλούν ομαλά. Η σκληρή δουλειά και η αποφασιστικότητα πάντα αποδίδουν (ίσως αργότερα, αλλά συμβαίνει). Εάν κάποιος έχει ερευνήσει κάτι για πολλά χρόνια και αναγνωριστεί για τη δουλειά του, μάλλον ξέρει περισσότερα από εσάς για το θέμα. Εμπιστευτείτε τον αφού πρώτα  σκεφτείτε τι σας είπε.

Τι συμβουλή θα δώσετε στους τρέχοντες υποψηφίους για τα ιατρικά πανεπιστήμια στη Βουλγαρία;

  1. Μην απελπιστείτε εάν δεν είστε αποδεκτοί στην Ελλάδα. Ακολουθήστε τα όνειρά σας και χρησιμοποιήστε την ευκαιρία που σας δίνει η Βουλγαρία.Γενικότερα ανοίξτε τους ορίζοντες σας.
  2. Επιλέξτε προσεκτικά μια συμβουλευτική εταιρεία σπουδών. Προσπαθήστε να είστε με μια εταιρεία που έχει την έδρα της στη Βουλγαρία και θα είναι δίπλα σας.
  3. Ανεξάρτητα από το τι λέγεται, στη Βουλγαρία κανείς δεν “σας δίνει”το πτυχίο. Χρειάζεται πολλή μελέτη και προγραματισμός για να ολοκληρωθούν οι σπουδές σας με επιτυχία.

Ευχαριστώ την SB-ACADEMY STUDY IN BULGARIA που είναι δίπλα μου απο την αρχή μέχρι και σήμερα.

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα σε ότι αφορά τα πανεπιστήμια της Βουλγαρίας  και από την σελίδα μας στο Facebook και τον λογαριασμό μας στο Instagram.

Τελευταία Νέα

  • Μεγάλη Επιτυχία των Φοιτητών του SB-ACADEMY στις Εισαγωγικές Εξετάσεις του Ιατρικού πανεπιστημίου Πλόβντιβ!

Μεγάλη Επιτυχία των Φοιτητών του SB-ACADEMY στις Εισαγωγικές Εξετάσεις του Ιατρικού πανεπιστημίου Πλόβντιβ!

September 20th, 2024|Comments Off on Μεγάλη Επιτυχία των Φοιτητών του SB-ACADEMY στις Εισαγωγικές Εξετάσεις του Ιατρικού πανεπιστημίου Πλόβντιβ!

Μεγάλη Επιτυχία των Φοιτητών του SB-ACADEMY!!! Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι οι τελικές κατατάξεις του Ιατρικού Πανεπιστημίου Πλόβντιβ, που ανακοινώθηκαν στις 13.09.2024, επιβεβαιώνουν την απόλυτη επιτυχία των φοιτητών μας, με ποσοστό [...]

  • Μεγάλη Επιτυχία των Υποψήφιων Φοιτητών του SB-ACADEMY

Μεγάλη Επιτυχία των Υποψήφιων Φοιτητών του SB-ACADEMY στις Εισαγωγικές Εξετάσεις του Τράκια Πανεπιστημίου!

August 30th, 2024|Comments Off on Μεγάλη Επιτυχία των Υποψήφιων Φοιτητών του SB-ACADEMY στις Εισαγωγικές Εξετάσεις του Τράκια Πανεπιστημίου!

Μεγάλη Επιτυχία των Υποψήφιων Φοιτητών του SB-ACADEMY στις Εισαγωγικές Εξετάσεις του Τράκια Πανεπιστημίου! Με μεγάλη υπερηφάνεια, ανακοινώνουμε ότι όλοι οι υποψήφιοι φοιτητές μας κατάφεραν όχι μόνο να εξασφαλίσουν μια θέση στο Τράκια Πανεπιστήμιο, [...]

  • Εισαγωγικές Εξετάσεις MU-Plovdiv

Λίγες Θέσεις Απομένουν: Εισαγωγικές Εξετάσεις 2024 MU-Plovdiv – Ιατρική, Οδοντιατρική, Φαρμακευτική

June 26th, 2024|Comments Off on Λίγες Θέσεις Απομένουν: Εισαγωγικές Εξετάσεις 2024 MU-Plovdiv – Ιατρική, Οδοντιατρική, Φαρμακευτική

 Εισαγωγικές Εξετάσεις MU-Plovdiv Εφιστούμε την προσοχή σε όλους τους υποψήφιους που σκέφτονται να ξεκινήσουν τις σπουδές τους στο ιατρικό πανεπιστήμιο της Φιλιππούπολης στα αγγλόφωνα τμήματα της Ιατρικής, Οδοντιατρικής και Φαρμακευτικής. Λόγω της υψηλής [...]

Δημοφιλείς σχολές

2024-06-05T06:26:26+00:00

ΙΑΤΡΙΚΗ

Για όλους τους υποψήφιους φοιτητές που το όνειρο τους είναι να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους και να σπουδάσουν ιατρική, τα βουλγαρικά πανεπιστήμια είναι μια από τις καλύτερες επιλογές.

Γίνε και εσύ ένας από τους επόμενους επιτυχημένους πτυχιούχους στα πανεπιστήμια της Βουλγαρίας

Επικοινωνήστε με την SB-Academy