Γιατί να σπουδάσεις στο εξωτερικό;

Αν και είμαστε εξειδικευμένοι σύμβουλοι για την εκπαίδευση στη Βουλγαρία, σήμερα θέλουμε να αφιερώσουμε το άρθρο μας στα οφέλη των σπουδών στο εξωτερικό. Στις μέρες μας, σε Ελλάδα και Κύπρο όλο και περισσότεροι νέοι επιλέγουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο εξωτερικό.

Υποθέτουμε ότι συχνά αισθάνεστε μπερδεμένοι από όλες αυτές τις επιλογές που σας περιμένουν. Και μπορεί συχνά να αναρωτιέστε:

Γιατί να πρέπει να συνεχίσω τις σπουδές μου στο εξωτερικό;

Μπορούμε να σας αναφέρουμε τους παρακάτω λόγους:

  • Αρχίζετε να ζείτε κάπου μακριά από την οικογένεια σας, κάτι που συχνά θεωρείται ότι είναι ελάττωμα.

    Στην πραγματικότητα, η απόσταση ανάμεσα σε εσάς και τη δική σας οικογένεια είναι ένα πλεονέκτημα. Γιατί; Γιατί γίνεστε πιο ανεξάρτητοι. Μαθαίνετε πώς να φροντίζετε τον εαυτό σας (τουλάχιστον – πώς να βάλετε σε λειτουργία το πλυντήριό σας και να βράζετε αυγά ). Δεν βασίζεστε σε κάποιον για να πλύνετε τα ρούχα σας ή να ετοιμάσετε το φαγητό σας. Αυτό είναι ένα πολύτιμο αγαθό στην ζωή σας: πιστέψτε μας, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που είναι αρκετά μεγάλοι που δεν έχουν αποκτήσει αυτά τα αγαθά. Ακριβώς επειδή δεν έχουν ζήσει ποτέ μόνοι τους. Αφού ζήσετε μόνοι σας, μπορείτε να φροντίσετε μόνοι σας τον μηνιαίο προϋπολογισμό σας. Θα μπορείτε να διαχειρίζεστε τα χρήματά σας με τον καλύτερο τρόπο για εσάς και να γίνετε πιο υπεύθυνοι οικονομικά.

  • Ανακαλύπτετε τον κόσμο και οι επικοινωνιακές σου ικανότητες προχωρούν σε ένα άλλο επίπεδο.

    Οι φίλοι σου, με τους οποίους κάθισες πολλά χρόνια στο ίδιο θρανίο, δεν είναι δίπλα σου πια. Πρέπει να βρεις νέους φίλους γιατί οι άνθρωποι είμαστε κοινωνικά όντα. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να είστε φιλικοί και ανοιχτοί σε ανθρώπους από άλλους πολιτισμούς. Αυτό είναι κάτι που εμπλουτίζει πολύ τον κόσμο σας και τον τρόπο επικοινωνίας σας. Τότε είναι πιθανό να βρεθείτε με έναν φίλο από την άλλη άκρη του κόσμου, τον οποίο μπορείτε πάντα να επισκεφτείτε.

  • Λαμβάνετε εκπαίδευση διαφορετικού διαμετρήματος από την ελληνική ή την κυπριακή.

    Δεν θέλουμε να πούμε ότι η εκπαίδευση στην Ελλάδα ή την Κύπρο είναι κακή. Αυτό που εννοούμε είναι  ότι σπουδάζετε στο εξωτερικό  αυτό συμβάλλει πολύ στην εμπειρία που αποκτάς τα χρόνια που περνάς εκεί. Αν επιστρέψετε στην Ελλάδα ή την Κύπρο μετά από αυτό, θα φέρετε πολλές νέες ιδέες και πρακτικές δανεισμένες από το εξωτερικό. Ιδέες που μπορεί να μην υπάρχουν στην πατρίδα σας.

  • Η πρακτική άσκηση και το πρακτικό μέρος σας δίνουν μια ιδέα για το πώς οι άνθρωποι από άλλα μέρη του κόσμου λειτουργούν.

    Παράδειγμα πως λύνουν τα προβλήματά τους και προχωράνε στην ζωή τους. Όταν είσαι μέρος ενός τέτοιου περιβάλλοντος, έστω και για λίγο, παραμένεις για πάντα σε μια διεθνή ομάδα. Αυτό ανοίγει την πόρτα σε πολλά διαφορετικά μονοπάτια που μπορείτε να ακολουθήσετε στη ζωή σας.

  • Και φυσικά, ερχόμαστε στον αγαπημένο σας λόγο: καλύτερες ευκαιρίες σταδιοδρομίας μετά την αποφοίτησή σας, ειδικά αν σπουδάζετε σε

    ΑΓΓΛΟΦΩΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΕ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ.

Εάν εξακολουθείτε να αναρωτιέστε και δεν είστε απόλυτα πεπεισμένοι. Θα θέλατε όμως να μιλήσετε με κάποιον που έχει περάσει από τον ίδιο δρόμο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
Θα χαρούμε να μιλήσουμε μαζί σας για τις σπουδές στο εξωτερικό, αλλά και για τις σπουδές στη Βουλγαρία.
Και αν νιώσουμε ότι σας παρέχουμε την βοήθεια που χρειάζεστε αυτό θα μας παρακινήσει περισσότερο να συνεχίσουμε αυτό που κάνουμε.

Οι διαβουλεύσεις μας είναι εντελώς ΔΩΡΕΑΝ, βοηθάμε με ό,τι μπορούμε, συχνά είμαστε σαν οικογένεια στο πλευρό σας 🙂

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα σε ότι αφορά τα πανεπιστήμια της Βουλγαρίας  και από την στην σελίδα μας στο Facebook και τον λογαριασμό μας στο Instagram.

Λίγες Θέσεις Απομένουν: Εισαγωγικές Εξετάσεις 2024 MU-Plovdiv – Ιατρική, Οδοντιατρική, Φαρμακευτική

 Εισαγωγικές Εξετάσεις MU-Plovdiv Εφιστούμε την προσοχή σε όλους [...]

Τελευταία Νέα

  • Μεγάλη Επιτυχία των Υποψήφιων Φοιτητών του SB-ACADEMY

Μεγάλη Επιτυχία των Υποψήφιων Φοιτητών του SB-ACADEMY στις Εισαγωγικές Εξετάσεις του Τράκια Πανεπιστημίου!

August 30th, 2024|Comments Off on Μεγάλη Επιτυχία των Υποψήφιων Φοιτητών του SB-ACADEMY στις Εισαγωγικές Εξετάσεις του Τράκια Πανεπιστημίου!

Μεγάλη Επιτυχία των Υποψήφιων Φοιτητών του SB-ACADEMY στις Εισαγωγικές Εξετάσεις του Τράκια Πανεπιστημίου! Με μεγάλη υπερηφάνεια, ανακοινώνουμε ότι όλοι οι υποψήφιοι φοιτητές μας κατάφεραν όχι μόνο να εξασφαλίσουν μια θέση στο Τράκια Πανεπιστήμιο, [...]

  • Εισαγωγικές Εξετάσεις MU-Plovdiv

Λίγες Θέσεις Απομένουν: Εισαγωγικές Εξετάσεις 2024 MU-Plovdiv – Ιατρική, Οδοντιατρική, Φαρμακευτική

June 26th, 2024|Comments Off on Λίγες Θέσεις Απομένουν: Εισαγωγικές Εξετάσεις 2024 MU-Plovdiv – Ιατρική, Οδοντιατρική, Φαρμακευτική

 Εισαγωγικές Εξετάσεις MU-Plovdiv Εφιστούμε την προσοχή σε όλους τους υποψήφιους που σκέφτονται να ξεκινήσουν τις σπουδές τους στο ιατρικό πανεπιστήμιο της Φιλιππούπολης στα αγγλόφωνα τμήματα της Ιατρικής, Οδοντιατρικής και Φαρμακευτικής. Λόγω της υψηλής [...]

  • Αποτελέσματα Εισαγωγικών Εξετάσεων MU-Plovdiv

Αποτελέσματα Εισαγωγικών Εξετάσεων MU-Plovdiv

June 24th, 2024|Comments Off on Αποτελέσματα Εισαγωγικών Εξετάσεων MU-Plovdiv

Αποτελέσματα Εισαγωγικών Εξετάσεων MU-Plovdiv Συγχαρητήρια στους υποψηφίους μας που συμμετείχαν στα τεστ εισαγωγής για το Ιατρικό Πανεπιστήμιο Πλόβντιβ και πέτυχαν άριστα αποτελέσματα! Οι υποψήφιοι που έδωσαν εξετάσεις στις 16.04.2024, 21.05.2024 και 18.06.2024 εντυπωσίασαν [...]

Δημοφιλείς σχολές

2024-06-05T06:26:26+00:00

ΙΑΤΡΙΚΗ

Για όλους τους υποψήφιους φοιτητές που το όνειρο τους είναι να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους και να σπουδάσουν ιατρική, τα βουλγαρικά πανεπιστήμια είναι μια από τις καλύτερες επιλογές.

Γίνε και εσύ ένας από τους επόμενους επιτυχημένους πτυχιούχους στα πανεπιστήμια της Βουλγαρίας

Επικοινωνήστε με την SB-Academy

2024-03-09T08:27:09+00:00
Go to Top