Εισαγωγικές εξετάσεις Δασοτεχνικό πανεπιστήμιο Σόφιας

Οι σπουδές κτηνιατρικής μπορούν να αποτελέσουν μια ικανοποιητική σταδιοδρομία για όσους αγαπούν τα ζώα και θέλουν να κάνουν τη διαφορά στη ζωή τους.

Ως κτηνίατρος, έχετε την ευκαιρία να διαγνώσετε και να θεραπεύσετε ασθένειες, να εκτελέσετε χειρουργικές επεμβάσεις και να βοηθήσετε στην πρόληψη ασθενειών σε διάφορα είδη ζώων.

Με την αυξανόμενη σημασία της ευημερίας των ζώων και του δεσμού ανθρώπου-ζώου, η ζήτηση για εξειδικευμένους κτηνιάτρους συνεχίζει να αυξάνεται. Επιπλέον, η εργασία στον τομέα της κτηνιατρικής μπορεί να είναι μια οικονομικά αποδοτική σταδιοδρομία με ισχυρές προοπτικές απασχόλησης.

Που όμως μπορείτε να σπουδάσετε κτηνιατρική στην Βουλγαρία?

Στην Βουλγαρία δύο είναι τα πανεπιστήμια που προσφέρουν σπουδές στην κτηνιατρική. Το πρώτο είναι το Δασοτεχνικό πανεπιστήμιο Σόφιας και το δεύτερο είναι το Τράκια πανεπιστήμιο της Στάρα Ζαγόρα.

Το Δασοτεχνικό πανεπιστήμιο Σόφιας προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα κτηνιατρικής που προετοιμάζει τους φοιτητές για μια επιτυχημένη σταδιοδρομία στον τομέα της υγείας των ζώων. Το πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει μαθήματα ανατομίας, φυσιολογίας, φαρμακολογίας, χειρουργικής και κλινικών δεξιοτήτων, μεταξύ άλλων. Οι φοιτητές έχουν πρόσβαση σε σύγχρονες εγκαταστάσεις και εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και λαμβάνουν πολύ καλή πρακτική άσκηση.

Οι απόφοιτοι του προγράμματος είναι καλά εξοπλισμένοι για να ακολουθήσουν καριέρα στον ιδιωτικό τομέα, την έρευνα, τη δημόσια υγεία και άλλα.

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε τις προϋποθέσεις και τις ημερομηνίες για τις εισαγωγικές εξετάσεις για τις σπουδές στο Δασοτεχνικό πανεπιστήμιο Σόφιας.

Όλοι οι υποψήφιοι για να ξεκινήσουν τις σπουδές τους στο αγγλόφωνο προγράμμα σπουδών της κτηνιατρικής θα πρέπει να συμμετέχουν στο τεστ εισαγωγής.

Οι υποψήφιοι για την κτηνιατρική εξετάζονται στην βιολογία στην αγγλική γλώσσα.

Η ύλη είναι σύμφωνα με την ύλη που διδάσκονται οι μαθήτές των βουλγάρικων λυκείων. Στα βουλγάρικα λύκεια στο μάθημα της βιολογίας συμπεριλαμβάνετε και η ανατομία.

Οι ημερομηνίες των εξετάσεων εισαγωγής είναι οι εξής :

05.06.2024

11.09.2024

Τα δίδακτρα για το ακαδημαϊκό έτος 2023/2024 στο αγγλόφωνο τμήμα της κτηνιατρικής στο Δασοτεχνικό πανεπιστήμιο της Σόφιας είναι 4600€/έτος.

Τα δίδακτρα πληρώνονται σε 2 δόσεις πριν την έναρξη κάθε εξαμήνου.

Εδώ μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες και για τα δυο πανεπιστήμια

Δασοτεχνικό πανεπιστήμιο

Τράκια πανεπιστήμιο Στάρα Ζαγόρα

Για να μπορεί ένας φοιτητής να εγγραφεί στο πρώτο έτος θα πρέπει να έχει περάσει με καλή βαθμολογία το τεστ εισαγωγής και να έχει έναν ολοκληρωμένο φάκελο εγγραφής .

Συνιστούμε σε όσους υποψήφιους ενδιαφέρονται για τις σπουδές  στην κτηνιατρική να επικοινωνήσουν μαζί μας όσο το δυνατόν νωρίτερα.

Για περισσότερες πληροφορίες για τα ιατρικά πανεπιστήμια της Βουλγαρίας καλέστε μας στο +306950799715, είτε επικοινωνήστε μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση office@sb-academy.gr

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα σε ότι αφορά τα πανεπιστήμια της Βουλγαρίας  και από την στην σελίδα μας στο Facebook και τον λογαριασμό μας στο Instagram.

Γίνε και εσύ ένας από τους επόμενους επιτυχημένους πτυχιούχους στα πανεπιστήμια της Βουλγαρίας

Επικοινωνήστε με την SB-Academy

Τελευταία Νέα

  • Μεγάλη Επιτυχία των Υποψήφιων Φοιτητών του SB-ACADEMY

Μεγάλη Επιτυχία των Υποψήφιων Φοιτητών του SB-ACADEMY στις Εισαγωγικές Εξετάσεις του Τράκια Πανεπιστημίου!

August 30th, 2024|Comments Off on Μεγάλη Επιτυχία των Υποψήφιων Φοιτητών του SB-ACADEMY στις Εισαγωγικές Εξετάσεις του Τράκια Πανεπιστημίου!

Μεγάλη Επιτυχία των Υποψήφιων Φοιτητών του SB-ACADEMY στις Εισαγωγικές Εξετάσεις του Τράκια Πανεπιστημίου! Με μεγάλη υπερηφάνεια, ανακοινώνουμε ότι όλοι οι υποψήφιοι φοιτητές μας κατάφεραν όχι μόνο να εξασφαλίσουν μια θέση στο Τράκια Πανεπιστήμιο, [...]

  • Εισαγωγικές Εξετάσεις MU-Plovdiv

Λίγες Θέσεις Απομένουν: Εισαγωγικές Εξετάσεις 2024 MU-Plovdiv – Ιατρική, Οδοντιατρική, Φαρμακευτική

June 26th, 2024|Comments Off on Λίγες Θέσεις Απομένουν: Εισαγωγικές Εξετάσεις 2024 MU-Plovdiv – Ιατρική, Οδοντιατρική, Φαρμακευτική

 Εισαγωγικές Εξετάσεις MU-Plovdiv Εφιστούμε την προσοχή σε όλους τους υποψήφιους που σκέφτονται να ξεκινήσουν τις σπουδές τους στο ιατρικό πανεπιστήμιο της Φιλιππούπολης στα αγγλόφωνα τμήματα της Ιατρικής, Οδοντιατρικής και Φαρμακευτικής. Λόγω της υψηλής [...]

  • Αποτελέσματα Εισαγωγικών Εξετάσεων MU-Plovdiv

Αποτελέσματα Εισαγωγικών Εξετάσεων MU-Plovdiv

June 24th, 2024|Comments Off on Αποτελέσματα Εισαγωγικών Εξετάσεων MU-Plovdiv

Αποτελέσματα Εισαγωγικών Εξετάσεων MU-Plovdiv Συγχαρητήρια στους υποψηφίους μας που συμμετείχαν στα τεστ εισαγωγής για το Ιατρικό Πανεπιστήμιο Πλόβντιβ και πέτυχαν άριστα αποτελέσματα! Οι υποψήφιοι που έδωσαν εξετάσεις στις 16.04.2024, 21.05.2024 και 18.06.2024 εντυπωσίασαν [...]

Δημοφιλείς σχολές

2024-06-05T06:26:26+00:00

ΙΑΤΡΙΚΗ

Για όλους τους υποψήφιους φοιτητές που το όνειρο τους είναι να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους και να σπουδάσουν ιατρική, τα βουλγαρικά πανεπιστήμια είναι μια από τις καλύτερες επιλογές.