Συνέντευξη με τον Ιατρό Μάνο Σταυρόπουλο

Να σπουδάζεις ιατρική με χαμόγελο 😊

Από τα μαθήματα της ανατομίας, στην άσπρη ποδιά και το πλατύ χαμόγελο.

Ο Μάνος Σταυρόπουλος είναι ένας από τους πολύ καλούς φίλους της SB-ACADEMY. Σήμερα ο ίδιος θα μας παρουσιάσει μια διαφορετική προοπτική για τις σπουδές ιατρικής στη Βουλγαρία. Dr. Σταυρόπουλος Ορίστε 😊

Υποθέτω ότι πολλοί φαντάζονται τη ζωή τους σε δέκα χρόνια κάπως έτσι: μια λευκή ποδιά, ένα στηθοσκόπιο στην τσέπη, μια επιγραφή με το όνομα τους που να αρχίζει με Dr. και ένα μεγάλο χαμόγελο που προσπαθεί να κρύψει τη συσσωρευμένη κούραση. Ξεκίνησα και εγώ από εκεί.

Φέτος κατάφερα κι εγώ να περάσω τη γραμμή του τερματισμού, αν και μετά από αυτό φαίνεται ότι ξεκινάει ένας νέος αγώνας. Σίγουρα δεν είναι εύκολο ξεκίνημα, αλλά το να ακολουθείς την ιατρική είναι μια περιπέτεια ζωής – να ξεπερνάς και να εκπλήσσεσαι συνεχώς με τον εαυτό σου. Γιατί δεν υπάρχει αδύνατος στόχος, δεν υπάρχει ανεπαρκής επιθυμία.

Αν έπρεπε να επιλέξω μερικές λέξεις για να συνοψίσω τα έξι χρόνια σπουδών μου, αυτές θα ήταν: αγάπη γι’ αυτή την επιστήμη, πρόκληση, κίνητρα, πάθος, βιβλία, πολλή χαρά και ΠΟΛΥΣ ΚΑΦΕΣ. Όταν όμως βρίσκεσαι σε μια ξένη χώρα όπως στην περίπτωση μου στη Βουλγαρία – τόσο η προσπάθεια όσο και η χαρά της επιτυχίας βρίσκονται σε δεύτερο βαθμό.

Μπορώ να απαριθμήσω πολλά πράγματα που αγαπώ σε αυτό το επάγγελμα, και πρώτα απ’ όλα θα έβαζα την ποικιλομορφία, είτε πρόκειται για την καθημερινή ζωή είτε για την επιλογή του επαγγελματικού τομέα. Δεν υπάρχει μέρα σαν την προηγούμενη. Κάθε μέρα, όταν χτυπάει το ξυπνητήρι αυτό ποτέ δεν σημαίνει ίδιες αποφάσεις, εργασίες και ασθενείς για το υπόλοιπο της ημέρας. Το μόνο κοινό στοιχείο κάθε μέρα είναι η προτεραιότητα, και στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτός είναι ο ασθενής.

Αλλά οι πιο συναρπαστικές αναμνήσεις παραμένουν από τις ίδιες τις σπουδές, την πρώτη επαφή με την ύλη και το μυστήριο του τι σας περιμένει. Όταν συγκεντρωθήκαμε για πρώτη φορά οι 350 πρωτοετείς αγγλόφωνοι φοιτητές, ο καθηγητής ανατομίας μας έκανε την εξής ερώτηση:

“Γιατί θέλετε να σπουδάσετε ιατρική;”

Μας ζήτησε να γράψουμε τους λόγους μας εν συντομία σε ένα χαρτί και να του το παραδώσουμε στο τέλος της διάλεξης. Υποσχέθηκε να διαβάσει τις απαντήσεις μας και την επόμενη ημέρα να μας ενημερώσει γι’ αυτές. Ήταν μια αρκετά ενδιαφέρουσα προσέγγιση. Μας έκανε να σκεφτούμε ακόμη μια φορά τον λόγο που ήμασταν στην συγκεκριμένη αίθουσα. Την επόμενη μέρα μας διάβασε διαφορετικές απαντήσεις από διαφορετικούς φοιτητές, όπως: “Για να αισθάνομαι σαν Θεός στα λευκά”, “Επειδή είναι πολύ υψηλού κύρους”, “Επειδή το ήθελαν οι γονείς μου” κ.λπ.

Οι αρχικές μας απαντήσεις αλλάξανε στο τέλος των σπουδών μας. Πιστεύω ότι τότε το 90% των απαντήσεων μας θα ήτανε: “Επειδή το βλέπω ως την αναγνώρισή μου και θέλω να βοηθήσω τους ανθρώπους”. Μετά από 6 χρόνια δυσκολίες, αϋπνία, διάβασμα, άγχος, φόβο εάν θα τα καταφέρουμε, η απάντηση πιο πάνω σου έρχεται αυθόρμητα.

Επιλέξτε λοιπόν ένα επάγγελμα που θα σας προκαλεί καθημερινά ενθουσιασμό και ενδιαφέρον. Ένα επάγγελμα που θα σας επιτρέπει να εκφράζεστε και θα σας κάνει ευτυχισμένους.

Ευχαριστώ πολύ την SB-ACADEMY που ήταν δίπλα μου όλα αυτά τα χρόνια και για την φιλία που δημιουργήσαμε, για την στήριξη που μου πρόσφεραν στα χρόνια των σπουδών μου και για τις υπέροχες στιγμές που περάσαμε μαζί και θα συνεχίσουμε να έχουμε στο μέλλον έστω και από μακριά.

Ευχαριστούμε για την Συνέντευξη τον Ιατρό Μάνο Σταυρόπουλο

Ποια είναι η κατάταξη πανεπιστημίων  για το 2022 σύμφωνα με το Bulgaria University Ranking System;

Η SB-ACADEMY έχει 100% επιτυχία στην εισαγωγή και εγγραφή των υποψήφιων φοιτητών στα ιατρικά πανεπιστήμια της Βουλγαρίας.

Μένουμε δίπλα σας σε ότι χρειαστείτε.

Είμαστε διαθέσιμοι 24 ώρες το 24ώρο για οποιαδήποτε ερώτηση μπορεί να έχετε.

Τηλ. επικοινωνίας: +306950799715 ή +359896706481

email: office@sb-academy.gr

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα σε ότι αφορά τα πανεπιστήμια της Βουλγαρίας  στη σελίδα μας στο Facebook και Instagram.

Τελευταία Νέα

  • Μεγάλη Επιτυχία των Υποψήφιων Φοιτητών του SB-ACADEMY

Μεγάλη Επιτυχία των Υποψήφιων Φοιτητών του SB-ACADEMY στις Εισαγωγικές Εξετάσεις του Τράκια Πανεπιστημίου!

August 30th, 2024|Comments Off on Μεγάλη Επιτυχία των Υποψήφιων Φοιτητών του SB-ACADEMY στις Εισαγωγικές Εξετάσεις του Τράκια Πανεπιστημίου!

Μεγάλη Επιτυχία των Υποψήφιων Φοιτητών του SB-ACADEMY στις Εισαγωγικές Εξετάσεις του Τράκια Πανεπιστημίου! Με μεγάλη υπερηφάνεια, ανακοινώνουμε ότι όλοι οι υποψήφιοι φοιτητές μας κατάφεραν όχι μόνο να εξασφαλίσουν μια θέση στο Τράκια Πανεπιστήμιο, [...]

  • Εισαγωγικές Εξετάσεις MU-Plovdiv

Λίγες Θέσεις Απομένουν: Εισαγωγικές Εξετάσεις 2024 MU-Plovdiv – Ιατρική, Οδοντιατρική, Φαρμακευτική

June 26th, 2024|Comments Off on Λίγες Θέσεις Απομένουν: Εισαγωγικές Εξετάσεις 2024 MU-Plovdiv – Ιατρική, Οδοντιατρική, Φαρμακευτική

 Εισαγωγικές Εξετάσεις MU-Plovdiv Εφιστούμε την προσοχή σε όλους τους υποψήφιους που σκέφτονται να ξεκινήσουν τις σπουδές τους στο ιατρικό πανεπιστήμιο της Φιλιππούπολης στα αγγλόφωνα τμήματα της Ιατρικής, Οδοντιατρικής και Φαρμακευτικής. Λόγω της υψηλής [...]

  • Αποτελέσματα Εισαγωγικών Εξετάσεων MU-Plovdiv

Αποτελέσματα Εισαγωγικών Εξετάσεων MU-Plovdiv

June 24th, 2024|Comments Off on Αποτελέσματα Εισαγωγικών Εξετάσεων MU-Plovdiv

Αποτελέσματα Εισαγωγικών Εξετάσεων MU-Plovdiv Συγχαρητήρια στους υποψηφίους μας που συμμετείχαν στα τεστ εισαγωγής για το Ιατρικό Πανεπιστήμιο Πλόβντιβ και πέτυχαν άριστα αποτελέσματα! Οι υποψήφιοι που έδωσαν εξετάσεις στις 16.04.2024, 21.05.2024 και 18.06.2024 εντυπωσίασαν [...]

Δημοφιλείς σχολές

2024-06-05T06:26:26+00:00

ΙΑΤΡΙΚΗ

Για όλους τους υποψήφιους φοιτητές που το όνειρο τους είναι να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους και να σπουδάσουν ιατρική, τα βουλγαρικά πανεπιστήμια είναι μια από τις καλύτερες επιλογές.

Γίνε και εσύ ένας από τους επόμενους επιτυχημένους πτυχιούχους στα πανεπιστήμια της Βουλγαρίας

Επικοινωνήστε με την SB-Academy