Συνέντευξη με τον Ιατρό Χατζηιωακειμίδη Νικόλαο

Ο ιατρός Χατζηιωακειμίδης Νικόλαος είναι απόφοιτος της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου της Φιλιππούπολης στη Βουλγαρία. Σαν νέος ιατρός είναι κατηγορηματικός ότι από εδώ και πέρα τον περιμένει ένας μαραθώνιος για να τελειοποιήσει τις γνώσεις του. Σαν ιατρός θα πρέπει να είναι ικανός να ανταπεξέλθει επάξια στη σωστή φροντίδα των ασθενών.

Συναντηθήκαμε με τον ιατρό Χατζηιωακειμίδη Νικόλαο, για να συζητήσουμε μαζί του για την επαγγελματική του εξέλιξη.

Ποιά είναι η αίσθηση που έχετε όταν κάποιος σας προσφωνεί με το τίτλο, ιατρέ?

Η αίσθηση είναι μπορώ να πω ανάμικτη. Αναμφίβολα στο άκουσμα του τίτλου αυτού ένιωθα μέσα μου μια επιβράβευση.  Ήταν σαν να επιβραβεύεται όλη η προσπάθεια που έχω κάνει από την αρχή των σπουδών μου μέχρι τώρα. Την ίδια στιγμή νιώθω και ένα μεγάλο αίσθημα ευθύνης.

Ποιό ήταν το συναίσθημα κατά την διάρκεια της αποφοίτησης σας? Τι θα θυμάστε από εκείνη την στιγμή?

Συχνά θυμάμαι εκείνες τις όμορφες στιγμές. Τα κοντινά μας πρόσωπα μας είχαν τιμήσει με τη παρουσία τους. Η υπέροχη τελετή αποφοίτησης με όλη την ακαδημαϊκή της λαμπρότητα. Όλοι ήμασταν χαμογελαστοί, με πολύ όμορφη διάθεση διότι ένα όμορφο αλλά και ταυτόχρονα δύσκολο ταξίδι είχε φτάσει στο τέλος του. Ήταν μια πολυπόθητη εκδήλωση για όλους μας. Η παραλαβή του πτυχίου, το χειροκρότημα, ο όρκος του Ιπποκράτη, η στιγμή που πετάξαμε τα καπέλα μας παραμένουν από τις πιο αξέχαστες στιγμές για εμένα.

Τι δεν θα ξεχάσετε απο το πανεπιστήμιο που φέρατε εις πέρας τις σπουδές σας?

Οι αναμνήσεις είναι πάρα πολλές. Αυτό που δεν θα ξεχάσω σίγουρα είναι τα πρώτα μαθήματα της ανθρώπινης ανατομίας. Στο πρώτο μάθημα ανατομίας μας κατέκλυσε ένα μεγάλο αίσθημα εντυπωσιασμού και το ενδιαφέρον για την κατανόηση του ανθρώπινου σώματος. Φυσικά δε θα ξεχάσω τις πρώτες συναντήσεις μας με τους ασθενείς στην αρχή των κλινικών μαθημάτων του τρίτου έτους. Όπως και σίγουρα το πρώτο Ευχαριστώ! από έναν ασθενή.

Τέλος δε θα ξεχάσω τους καθηγητές των κλινικών ειδικοτήτων του πανεπιστημίου μας. Με φιλικότητα και ζήλο προσπαθούσαν να μας μεταδώσουν τις γνώσεις τους και να μας μάθουν να σκεφτόμαστε ιατρικά.

Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή κατά την διάρκεια των φοιτητικών χρόνων?

Οι εξετάσεις των εξαμήνων ήταν μια δύσκολη στιγμή θα έλεγα για όλους μας. Τόμοι βιβλίων και νύχτες αυπνίας και άγχους για να ολοκληρώσουμε την ύλη μας. Φυσικά θα ήθελα να προσθέσω πως η σωστή προετοιμασία κατά τη διάρκεια των εξαμήνων ήταν πολύ σημαντική. Με τη συνεχή παρακολούθηση των μαθημάτων, το τακτικό διάβασμα μπορεί οι εξετάσεις να είναι πολύ πιο εύκολες.

Πρώτη φορά αισθάνθηκα την βαριά ευθύνη του ιατρού όταν ξεκινήσαμε τα κλινικά μαθήματα. Ήρθαμε σε άμεση επαφή με τους ασθενείς στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Άγιος Γεώργιος.  Έχοντας πλέον ενεργό ρόλο στην όλη διαδικασία της αντιμετώπισης της κάθε πάθησης. Εννοείτε πάντοτε υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση των καθηγητών μας.

Αυτό που με ενθάρρυνε κατά την διάρκεια των σπουδών μου ήταν ο τελικός στόχος στον οποίο έφτασα με μικρά βήματα. Στις δύσκολες στιγμές αναμφίβολα δε θα μπορούσε να λείψει και η κάποια αποτυχία σε μια εξέταση. Ποιος φοιτητής δε έζησε κάτι τέτοιο είτε σε μικρό είτε σε μεγάλο βαθμό; Οι έντονες αρνητικές σκέψεις καθώς και η γενική απαισιοδοξία που επικρατεί συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις είναι οι χειρότεροι σύμβουλοι. Δεν πρέπει να ξεχνάνε οι φοιτητές πως η ιατρική σχολή είναι μια σχολή με μακρύ δρόμο. Είναι λογικό να τύχει να συμβούν και αυτά. Πρέπει πιστεύω να το αντιμετωπίζουμε σα κίνητρο για παραπάνω προσπάθεια. Πρώτον για να κατανοήσουμε καλύτερα ένα μάθημα το οποίο μπορεί μελλοντικά να μας προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες πάνω σε μια περίπτωση ασθενή. Δεύτερον για να φτάσουμε με επιμονή ένα βήμα πιο κοντά στο τελικό και πολυπόθητο μας στόχο.

Μετά που αποφοιτήσατε συναντήσατε δυσκολίες στην επαγγελματική σας αποκατάσταση στην Ελλάδα?

Εγώ αποφοίτησα το 2016 και παρέλαβα το πτυχίο μου τον μήνα Δεκέμβριο. Μαζί με το πτυχίο και όλα τα απαραίτητα έγγραφα για την εγγραφή μου στον Ιατρικό Σύλλογο της Ελλάδος.

Θέλω να τονίσω ότι τα έγγραφα προετοιμάστηκαν πολύ γρήγορα. Ακολούθησαν επικυρώσεις, σφραγίδα Χάγης, μεταφράσεις, βεβαίωση ότι έχω το δικαίωμα να εργαστώ σε αυτό το επάγγελμα σε όλες τις χώρες της ΕΕ. Καθώς και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, δίχως τις εξετάσεις αναγνώρισης πτυχίου που ίσχυαν παλιότερα.

Ξεκίνησα να εργάζομαι στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη τον Ιούνιο του 2017.

Πλέον εργάζομαι στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ως ειδικευόμενος ιατρός. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος για την επαγγελματική μου αποκατάσταση η οποία υπήρξε πολύ άμεση. Σήμερα κάνω την ειδικότητα της μαιευτικής γυναικολογίας και έχω ακόμη ενάμιση χρόνο για να την ολοκληρώσω.

Ο ιατρός για εσάς πρέπει να ……?

Πρέπει να δίνει όλο του το είναι σε αυτό λειτούργημα. Να είναι επίμονος, εργατικός, να μπορεί πάντα να ακούει με αφοσίωση. Να κατανοεί το κάθε πρόβλημα και να αντιμετωπίζει πάντοτε τον κάθε ασθενή εξατομικευμένα.

Ο ασθενής πρέπει να …….?

Πρέπει να αισθάνεται εμπιστοσύνη.

Ποιά είναι τα μελλοντικά σου σχέδια?

Πολύ ωραία ερώτηση! Συνηθίζω να πηγαίνω βήμα βήμα. Αρχικά θέλω να τελειώσω την ειδικότητα μου προσπαθώντας να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό στους ασθενείς αλλά και στους δικούς τους ανθρώπους. Μετά την ολοκλήρωση της ειδικότητας μου, θα έχω την επιλογή να εργαστώ είτε στον δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα. Κλείνω περισσότερο προς το δεύτερο.

Τι θα έλεγες για όλους όσους θέλουν να σπουδάσουν στην Βουλγαρία?

Είναι μια πάρα πολύ καλή επιλογή και να το κάνουν. Να ακολουθήσουν το όνειρο τους. Τα πανεπιστήμια της Βουλγαρίας δεν υστερούν σε τίποτα με αυτά των άλλων χωρών. Εγώ σπούδασα στη Φιλιππούπολη (Plovdiv) που είναι μια πανέμορφη πόλη και το πανεπιστήμιο της είναι αρκετά μεγάλο με ολοκαίνουργιες εγκαταστάσεις. Το επίπεδο σπουδών είναι υψηλό και διδακτικό προσωπικό πολύ φιλικό. Υπάρχει επίσης μεγάλη ελληνική κοινότητα φοιτητών. Εκεί βρίσκεται και η  SB-ACADEMY  η οποία κατά την διάρκεια των σπουδών μου ήταν δίπλα σε εμένα και την οικογένεια μου. Ήταν έτοιμοι να με βοηθήσουν ή απλώς για να μοιραστώ μαζί τους ένα πρόβλημα ή μια χαρά. Ήταν και είναι η δεύτερη οικογένεια μου.

Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τους μελλοντικούς φοιτητές της ιατρικής. Ο δρόμος μέχρι το πτυχίο θα είναι μακρύς αλλά γεμάτος προκλήσεις και υπέροχες στιγμές ενθουσιασμού και ικανοποίησης.

Ευχαριστούμε για την Συνέντευξη με τον Ιατρό Χατζηιωακειμίδη Νικόλαο.

Η SB-ACADEMY έχει 100% επιτυχία στην εισαγωγή και εγγραφή των υποψήφιων φοιτητών στα ιατρικά πανεπιστήμια της Βουλγαρίας.

Μένουμε δίπλα σας σε ότι χρειαστείτε.

Είμαστε διαθέσιμοι 24 ώρες το 24ώρο για οποιαδήποτε ερώτηση μπορεί να έχετε.

Τηλ. επικοινωνίας: +306950799715 ή +359896706481

email: office@sb-academy.gr

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα σε ότι αφορά τα πανεπιστήμια της Βουλγαρίας  στη σελίδα μας στο Facebook και Instagram.

Τελευταία Νέα

  • Μεγάλη Επιτυχία των Υποψήφιων Φοιτητών του SB-ACADEMY

Μεγάλη Επιτυχία των Υποψήφιων Φοιτητών του SB-ACADEMY στις Εισαγωγικές Εξετάσεις του Τράκια Πανεπιστημίου!

August 30th, 2024|Comments Off on Μεγάλη Επιτυχία των Υποψήφιων Φοιτητών του SB-ACADEMY στις Εισαγωγικές Εξετάσεις του Τράκια Πανεπιστημίου!

Μεγάλη Επιτυχία των Υποψήφιων Φοιτητών του SB-ACADEMY στις Εισαγωγικές Εξετάσεις του Τράκια Πανεπιστημίου! Με μεγάλη υπερηφάνεια, ανακοινώνουμε ότι όλοι οι υποψήφιοι φοιτητές μας κατάφεραν όχι μόνο να εξασφαλίσουν μια θέση στο Τράκια Πανεπιστήμιο, [...]

  • Εισαγωγικές Εξετάσεις MU-Plovdiv

Λίγες Θέσεις Απομένουν: Εισαγωγικές Εξετάσεις 2024 MU-Plovdiv – Ιατρική, Οδοντιατρική, Φαρμακευτική

June 26th, 2024|Comments Off on Λίγες Θέσεις Απομένουν: Εισαγωγικές Εξετάσεις 2024 MU-Plovdiv – Ιατρική, Οδοντιατρική, Φαρμακευτική

 Εισαγωγικές Εξετάσεις MU-Plovdiv Εφιστούμε την προσοχή σε όλους τους υποψήφιους που σκέφτονται να ξεκινήσουν τις σπουδές τους στο ιατρικό πανεπιστήμιο της Φιλιππούπολης στα αγγλόφωνα τμήματα της Ιατρικής, Οδοντιατρικής και Φαρμακευτικής. Λόγω της υψηλής [...]

  • Αποτελέσματα Εισαγωγικών Εξετάσεων MU-Plovdiv

Αποτελέσματα Εισαγωγικών Εξετάσεων MU-Plovdiv

June 24th, 2024|Comments Off on Αποτελέσματα Εισαγωγικών Εξετάσεων MU-Plovdiv

Αποτελέσματα Εισαγωγικών Εξετάσεων MU-Plovdiv Συγχαρητήρια στους υποψηφίους μας που συμμετείχαν στα τεστ εισαγωγής για το Ιατρικό Πανεπιστήμιο Πλόβντιβ και πέτυχαν άριστα αποτελέσματα! Οι υποψήφιοι που έδωσαν εξετάσεις στις 16.04.2024, 21.05.2024 και 18.06.2024 εντυπωσίασαν [...]

Δημοφιλείς σχολές

2024-06-05T06:26:26+00:00

ΙΑΤΡΙΚΗ

Για όλους τους υποψήφιους φοιτητές που το όνειρο τους είναι να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους και να σπουδάσουν ιατρική, τα βουλγαρικά πανεπιστήμια είναι μια από τις καλύτερες επιλογές.

Γίνε και εσύ ένας από τους επόμενους επιτυχημένους πτυχιούχους στα πανεπιστήμια της Βουλγαρίας

Επικοινωνήστε με την SB-Academy