ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗΝ DM ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΑΡΑΧΑΝΙΔΗ

Γεια σας, συστηθείτε 🙂

Το όνομά μου είναι Αναστασία Καραχανίδη. Φέτος αποφοίτησα από το Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Φιλιππούπολης.

Γιατί επιλέξατε να σπουδάσετε ιατρική στο MU – Plovdiv; Ποιος ήταν ο καθοριστικός παράγοντας για την επιλογή σας;

Από μικρή είχα έναν ενθουσιασμό. Και οι δύο γονείς μου είναι γιατροί. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πήρα την απόφαση να σπουδάσω ιατρική. Ήθελα να συνεχίσω τις σπουδές μου στο εξωτερικό. Εκτός από τις γνώσεις και το πτυχίο στην ιατρική, ήθελα να μάθω πώς να λύνω τα δικά μου καθημερινά προβλήματα. Είμαι από την Αθήνα και ζω με τους γονείς μου. Επιθυμούσα να γνωρίσω νέους ανθρώπους και διαφορετικούς πολιτισμούς. Το να αυξήσω το επίπεδο των αγγλικών μου ήταν σημαντικό για εμένα γι’ αυτό επέλεξα ένα πρόγραμμα σπουδών στα αγγλικά.

Έκανα την έρευνα μου και διαπίστωσα  ότι τα δίδακτρα για τις σπουδές ιατρικής σε αγγλόφωνο πρόγραμμα σπουδών στη Βουλγαρία ήταν χαμηλότερα από ό,τι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Επέλεξα το Πανεπιστήμιο της Φιλιππούπολης, όχι μόνο λόγω  της όμορφης πόλης, αλλά και επειδή ήθελα να αποκτήσω μια πραγματικά καλή εκπαίδευση και αποφάσισα ότι αυτό το πανεπιστήμιο μπορούσε να μου την προσφέρει.

Ποια ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση κατά τη διαδικασία υποβολής αίτησης;

Δεν είχα καμία. Με τη βοήθεια του SB-ACADEMY, όλα τα απαραίτητα έγγραφα της αίτησης προετοιμάστηκαν και υποβλήθηκαν εγκαίρως στο πανεπιστήμιο. Τα οργανωμένα  μαθήματα προετοιμασίας  μου έδωσαν τις  απαραίτητες γνώσεις  για να περάσω τις εισαγωγικές εξετάσεις με επιτυχία και χωρίς άγχος.

Πώς αντιμετωπίσατε την προσαρμογή σας στο εξωτερικό; Τι ήταν το πιο δύσκολο στην αρχή; Ποιες ήταν οι κύριες προκλήσεις;

Οι προκλήσεις κατά την προσαρμογή στις σπουδές ιατρικής  σχετίζονταν με το γεγονός ότι η εκπαίδευση γινόταν στα αγγλικά. Έπρεπε ταυτόχρονα να μάθω βουλγαρικά για να μπορώ να ανταπεξέλθω στις καθημερινές δραστηριότητες.  Η αρχή του εξαμήνου ήταν δύσκολη για μένα να περιηγηθώ στις ιστοσελίδες και στο περιβάλλον  του πανεπιστημίου, αλλά γι’ αυτό λάβαμε πρόσθετες πληροφορίες από την SB-ACADEMY, οι οποίες ήταν πολύ χρήσιμες. Μετά από αυτό άρχισα σταδιακά να συνηθίζω τις σπουδές ιατρικής στο αγγλόφωνο πρόγραμμα σπουδών.

Πείτε μας κάτι για το πανεπιστήμιο και την πόλη όπου ζήσατε και σπουδάσατε;

Η Φιλιππούπολη είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας και είναι ένα καταπληκτικό μέρος για να περάσετε τα φοιτητικά σας χρόνια. Η πόλη μπορεί σίγουρα να προσφέρει μεγάλες ευκαιρίες σταδιοδρομίας για τους νέους σε όλους τους τομείς.

Η πόλη είναι γεμάτη από ιστορικά και πολιτιστικά αξιοθέατα. Διοργανώνονται συνεχώς διάφορα φεστιβάλ. Επιπλέον, θα πρέπει να πω εδώ ότι το ίδιο το πανεπιστήμιο διοργανώνει πολλές πολιτιστικές δραστηριότητες.

Ποιο είναι το κόστος ζωής;

Τα έξοδα διαβίωσής μου δεν είναι μεγάλα. Ζούσα σε ένα διαμέρισμα με ένα υπνοδωμάτιο και ένα σαλόνι με μικρή κουζίνα. Τα μηνιαία έξοδά μου για ενοίκιο, ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, διαδίκτυο και όλα τα άλλα προσωπικά έξοδα ήταν 800 Ε το μήνα. Τα τρόφιμα εδώ δεν είναι ακριβά σε σύγκριση με άλλες χώρες της Ευρώπης και η επιλογή των σούπερ μάρκετ είναι μεγάλη. Η μόνη μου δαπάνη για το πανεπιστήμιο είναι τα ετήσια δίδακτρα ύψους 8000 E.

Χρησιμοποιήσατε την ευκαιρία να εργαστείτε ενώ σπουδάζατε; Αν ναι, μοιραστείτε τι.

Δεν εκμεταλλεύτηκα την ευκαιρία να εργαστώ κατά τη διάρκεια των σπουδών μου, διότι αν σπουδάζεις ιατρική, φαρμακευτική ή οδοντιατρική, το πρόγραμμα σπουδών σου είναι πολυάσχολο. Επιπλέον, θα πρέπει να αφιερώνετε τουλάχιστον 1 ώρα κάθε μέρα για να επανεξετάζετε την ύλη μετά το τέλος των πανεπιστημιακών σας μαθημάτων.

Ποια πλεονεκτήματα βλέπετε στις σπουδές στο εξωτερικό; Είναι διαφορετική η ακαδημαϊκή διαδικασία; Ποια είναι η γνώμη σας για την ομάδα διδασκαλίας;

Εντυπωσιάστηκα από τη μεγάλη προθυμία με την οποία εργάζονται οι καθηγητές του πανεπιστημίου. Φαίνεται ότι θέλουν πραγματικά να μας διδάξουν πολλά πράγματα και όποτε κάποιος από εμάς χρειάζεται βοήθεια, την παίρνει. Η οργάνωση του πανεπιστημίου είναι επίσης πολύ καλή, παρά τις δυσκολίες με τα διαδικτυακά εξάμηνα. Μου αρέσει επίσης το γεγονός ότι από την αρχή δίνουν έμφαση στην πρακτική και στη σχέση γιατρού-ασθενούς, κάτι που θα μας βοηθήσει πολύ στη μελλοντική μας επαγγελματική εξέλιξη.

Τι συμβουλές θα δίνατε σε υποψήφιους φοιτητές που σκέφτονται να σπουδάσουν στο εξωτερικό;

Θα τους συμβούλευα να είναι τολμηροί στην απόφασή τους και να επιλέξουν πραγματικά τον τομέα που θέλουν να ακολουθήσουν.

Γιατί επιλέξατε την SB-ACADEMY και πώς σας βοηθήσαμε;

Επέλεξα να κάνω αίτηση με την SB-ACADEMY επειδή ήθελα να βεβαιωθώ ότι όλο το γραφειοκρατικό κομμάτι σχετικά με την αίτηση μου θα ήταν εντάξει. Όπως ήδη ανέφερα, με βοήθησαν με την προετοιμασία των εγγράφων και την υποβολή αίτησης στο πανεπιστήμιο, καθώς και με πολλές άλλες συμβουλές. Η εταιρεία προσφέρει και παρέχει βοήθεια στους φοιτητές όχι μόνο όσον αφορά την αίτηση για πανεπιστήμιο και την εισαγωγή, αλλά είναι δίπλα στους φοιτητές της καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών τους. Ήταν εκεί για μένα, για όλους μας σε κάθε πρόβλημα και δυσκολία. Δεν θα δίσταζα να συστήσω την SB-ACADEMY σε υποψήφιους σπουδαστές στη Βουλγαρία.

Υπάρχει κάτι άλλο που θα θέλατε να μοιραστείτε μαζί μας;

Είστε καταπληκτικοί! Συνεχίστε να δίνετε χαρά στους νέους από την Ελλάδα και την Κύπρο και δώστε τους κουράγιο να προχωρήσουν μπροστά.

Σε ευχαριστούμε και σου ευχόμαστε κάθε επιτυχία!

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα σε ότι αφορά τα πανεπιστήμια της Βουλγαρίας  και από την σελίδα μας στο Facebook και τον λογαριασμό μας στο Instagram.

Τελευταία Νέα

  • Μεγάλη Επιτυχία των Υποψήφιων Φοιτητών του SB-ACADEMY

Μεγάλη Επιτυχία των Υποψήφιων Φοιτητών του SB-ACADEMY στις Εισαγωγικές Εξετάσεις του Τράκια Πανεπιστημίου!

August 30th, 2024|Comments Off on Μεγάλη Επιτυχία των Υποψήφιων Φοιτητών του SB-ACADEMY στις Εισαγωγικές Εξετάσεις του Τράκια Πανεπιστημίου!

Μεγάλη Επιτυχία των Υποψήφιων Φοιτητών του SB-ACADEMY στις Εισαγωγικές Εξετάσεις του Τράκια Πανεπιστημίου! Με μεγάλη υπερηφάνεια, ανακοινώνουμε ότι όλοι οι υποψήφιοι φοιτητές μας κατάφεραν όχι μόνο να εξασφαλίσουν μια θέση στο Τράκια Πανεπιστήμιο, [...]

  • Εισαγωγικές Εξετάσεις MU-Plovdiv

Λίγες Θέσεις Απομένουν: Εισαγωγικές Εξετάσεις 2024 MU-Plovdiv – Ιατρική, Οδοντιατρική, Φαρμακευτική

June 26th, 2024|Comments Off on Λίγες Θέσεις Απομένουν: Εισαγωγικές Εξετάσεις 2024 MU-Plovdiv – Ιατρική, Οδοντιατρική, Φαρμακευτική

 Εισαγωγικές Εξετάσεις MU-Plovdiv Εφιστούμε την προσοχή σε όλους τους υποψήφιους που σκέφτονται να ξεκινήσουν τις σπουδές τους στο ιατρικό πανεπιστήμιο της Φιλιππούπολης στα αγγλόφωνα τμήματα της Ιατρικής, Οδοντιατρικής και Φαρμακευτικής. Λόγω της υψηλής [...]

  • Αποτελέσματα Εισαγωγικών Εξετάσεων MU-Plovdiv

Αποτελέσματα Εισαγωγικών Εξετάσεων MU-Plovdiv

June 24th, 2024|Comments Off on Αποτελέσματα Εισαγωγικών Εξετάσεων MU-Plovdiv

Αποτελέσματα Εισαγωγικών Εξετάσεων MU-Plovdiv Συγχαρητήρια στους υποψηφίους μας που συμμετείχαν στα τεστ εισαγωγής για το Ιατρικό Πανεπιστήμιο Πλόβντιβ και πέτυχαν άριστα αποτελέσματα! Οι υποψήφιοι που έδωσαν εξετάσεις στις 16.04.2024, 21.05.2024 και 18.06.2024 εντυπωσίασαν [...]

Δημοφιλείς σχολές

2024-06-05T06:26:26+00:00

ΙΑΤΡΙΚΗ

Για όλους τους υποψήφιους φοιτητές που το όνειρο τους είναι να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους και να σπουδάσουν ιατρική, τα βουλγαρικά πανεπιστήμια είναι μια από τις καλύτερες επιλογές.

Γίνε και εσύ ένας από τους επόμενους επιτυχημένους πτυχιούχους στα πανεπιστήμια της Βουλγαρίας

Επικοινωνήστε με την SB-Academy