ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Για όσους επιθυμούν να σπουδάσουν φαρμακευτική όμως ακόμη δεν επιλέξατε που θα θέλατε να σπουδάσετε η SB-ACADEMY σας προτείνει να κάνετε αίτηση και να σπουδάσετε στη Βουλγαρία.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΕΤΕ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ;

Τα βουλγάρικα πανεπιστήμια στα όποια σπουδάζετε η ειδικότητα Φαρμακευτική βρίσκονται σε πολύ υψηλό επίπεδο. Το πρόγγραμα σπουδών για δημιουργείται σύμφωνα με ευρωπαϊκές απαιτήσεις για φαρμακευτικές σπουδές. Η διάρκεια σπουδών είναι πέντε ακαδημαϊκα έτη, 9 εξάμηνα και 6 μήνες πρακτικής άσκησης σε φαρμακείο. Η πρακτική μπορεί να πραγματοποιηθεί και στην Ελλάδα. Κατα την διάρκεια των σπουδών τους οι φοιτητές μπορούν να επιλέξουν και επιπλεόν ειδικότητες στη Βιομηχανική ή κλινική φαρμακευτική. Το πλάνο σπουδών για τους φοιτητές της φαρμακευτικη εμπεριέχει 39 ακαδημαϊκα μαθήματα.

Τα πτυχία φαρκευτικής είναι αναγνωρισμένα διεθνώς. Οι απόφοιτοι Φαρμακευτικής στην Βουλγαρία δεν δίνουν εξετάσεις αναγνώρησης στην Ελλάδα, αλλά κατευθείαν εγγράφονται στον Φαρμακευτικό σύλλογο στην περιοχή που επιθυμούν να εργαστούν.

Τα ετήσια δίδακτρα για αγγλόφωνες σπουδές είναι 6000 ευρώ, και για βουλγαρόφωνες σπουδές 5000 ευρώ.

Πού μπορείτε να σπουδάσετε Φαρμακευτική στη Βουλγαρία

Φαρμακευτική μπορείτε να σπουδάσετε σε όλα τα Ιατρικά Πανεπιστήμια της Βουλγαρίας.

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΣΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΛΟΒΝΤΙΒ

Το ιατρικο πανεπιστήμιο Πλόβντιβ είναι κρατικό ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Είναι ένα απο τα καλύτερα πανεπιστήμια Ιατρικής στην Βουλγαρία. Το τμήμα φαρμακευτικής στο Ιατρικό Πανεπιστήμιο Πλόβντιβ έχει δημιουργηθεί απο το 2003. Αύτη την στιγμή εκπαιδεύονται 800 φοιτητές απο τους οποίους 175 είναι  ξένοι φοιτητές απο χώρες όπως την Ελλάδα, Τουρκία, Αγγλία, Σερβία, Βόρεια Μακεδόνια κ.α. Απο το ακαδημαϊκό έτος 2016/2017 δημιουργήθηκε το τμήμα αγγλόφωνον σπουδών της φαρμακευτικής. Το ακαδημαϊκό συμβούλιο αυτήν την στιγμή ξεπερνάει τα 92 άτομα, καθώς 19 απο αυτούς είναι απόφοιτοι του τμήματος φαρμακευτικής.

Η κύρια προτεραιότητα της διοίκησης του τμήματος Φαρμακευτικής είναι η αύξηση της ποιότητας της εκπαίδευσης και της έρευνας παρέχοντας σύγχρονες εγκαταστάσεις και εναρμόνιση του διδακτικού υλικού με τις υψηλές απαιτήσεις της δυναμικά μεταβαλλόμενης φαρμακευτικής επιστήμης. Στοιχεία για τη συνεχή προσπάθεια βελτίωσης είναι τα αποτελέσματα του Συστήματος Αξιολόγησης των Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης στη Βουλγαρία που δημοσιεύθηκε στα τέλη του 2019, όπου η Σχολή Φαρμακευτικής του Ιατρικού Πανεπιστημίου – Πλόβντιβ κατατάσσεται δεύτερη από τις πέντε φαρμακευτικές σχολές της χώρας.Η σπουδές στην φαρμακευτική πραγματοποιούνται στα βουλγαρικά και στα αγγλικά.Τα ετήσια δίδακτρα σπουδών είναι 5000 ευρώ για Βουλγαρόφωνες σπουδές και 6000 ευρώ για αγγλόφωνες σπουδές.

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΣΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΟΦΙΑΣ

Το τμήμα φαρμακευτικής στο Ιατρικό Πανεπιστήμιο – Σόφιας έχει ιδρυθεί το 1952. Στα  πρώτα χρόνια ίδρυσης του τμήματος  λειτουργούσε η πρυτανία, βιβλιοθήκη, και αργότερα διοικητικά, οικονομικά και χρηματοοικονομικά τμήματα, τα οποία αναπτύσσονται συνεχώς με την πάροδο των ετών.Οι φοιτητές αποφοιτούν απο το τμήμα φαρμακευτικής με τίτλο μάστερ (λαμβάνεται μεταπτυχιακό τίτλο). Η εκπαίδευση στην Φαρμακευτική διεξάγεται έιτε στην Βουλγάρικη γλωσσα είτε στην Αγγλική γλώσσα. Τα ετήσια δίδακτρα είναι στο ποσό των 5000 ευρώ για τα Βουλγαρόφωνα τμήματα και 6000 ευρώ για αγγλόφωνα τμήματα.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΑΙΤΗΣΗ

Για να σπουδάσετε  φαρμακευτική στην Βουλγαρία οι υποψήφιοι φοιτητές πρέπει να τηρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Θα πρέπει να υποβάλουν την εισαγωγική αίτηση καθώς και το σύνολο των εγγράφων που απαιτούνται από το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο. Τα απαραίτητα έγγραφα πρέπει να είναι μεταφρασμένα και να συμπεριλάβουν το απολυτήριο λυκείου επικυρωμένο με Apostille το οποίο θα πρέπει να υποδεικνύεται ο  βαθμός στη χημεία και τη βιολογία, όχι κατώτερο από 62% του ανώτατου βαθμού από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα.

Για το Ιατρικό Πανεπιστήμιο Σόφιας δεν γίνονται αποδεκτές οι αιτήσεις στην περίπτωση που στο απολυτήριο δεν υποδεικνύεται ο βαθμός της βιολογίας και της χημείας.

Εκτός από την απαραίτητη αίτηση και τα συνοδευτικά έγγραφα ο υποψήφιος φοιτητής δίνει και εισαγωγικό τεστ στην Βιολογία και στην Χημεία.

Στην περίπτωση που θέλετε να σπουδάσετε στα αγγλόφωνα τμήματα το τεστ στην χημεία και την βιολογία διεξάγεται στην αγγλική γλώσσα.

Στο ιατρικό πανεπιστήμιο Σόφιας εκτός από το τεστ εισαγωγής οι υποψήφιοι φοιτητές υποβάλλονται σε εξετάσεις για το επίπεδο επάρκεια της αγγλικής γλώσσας.

Επίσης σημαντικό είναι να γνωρίζεται ότι πρέπει να έχετε δώσει πανελλήνιες εξετάσεις και να παρουσιάζεται την απαραίτητη Βεβαίωση που θα να αναγράφει ότι έχετε το δικαίωμα να συνεχίσετε τις σπουδές σας στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Ελλάδα, επικύρωση με Apostille για να μπορείτε να εγγραφείτε σε κάθε ένα πανεπιστήμιο της Βουλγαρίας.

Δεδομένης της σημαντικά απλοποιημένης διαδικασίας εισαγωγής στην ειδικότητα της Φαρμακευτικής, ο αριθμός των Ελλήνων φοιτητών στη Βουλγαρία είναι πολύ υψηλός.

Τα δίδακτρα είναι σχετικά χαμηλά, το επίπεδο εκπαίδευσης είναι πολύ υψηλό και με πολλές ώρες πρακτικής άσκησης.

Τα τελευταία 4-5 χρόνια παρακολουθείται αύξηση των αριθμών των ελλήνων φοιτητών  οι οποίοι μετά την ολοκλήρωση  των σπουδών τους και λαμβάνοντας  την άδειας εξασκήσεως επαγγέλματος με τίτλο μεταπτυχιακού ξεκινάνε να εργάζονται στην Βουλγαρία είτε σαν φαρμακοποιοί είτε με την έναρξη των προσωπικών τους ιδιωτικών φαμακείων.

Αυτό οφείλεται στις κοντινές αποστάσεις μεταξύ των δύο χωρών, έτσι ώστε οι απόφοιτοι να μην χάνουν επαφή με τις οικογένειές τους, την καλή αμοιβή των φαρμακοποιών στη Βουλγαρία, καθώς και την ευκαιρία τους για αναγνώριση των δυνατοτήτων τους σε μια χώρα του εξωτερικού.

ΕΞΟΔΑ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Εκτός από τα δίδακτρα, συμπεριλαμβανομένου των διδάκτρων εξαμήνου 3000 Ε, οι ξένοι φοιτητές στη Βουλγαρία καταβάλλουν μηνιαίο ενοίκιο για πλήρως επιπλωμένα διαμερίσματα. Μαζί με τους  συνεργάτες μας μπορείτε να δείτε διάφορες προσφορές διαμερισμάτων σύμφωνα με τα κριτήρια σας.

Τα έξοδα διαβίωσης είναι αρκετά υψηλά στην Σόφια. Το Πλόβντιβ είναι μια αρκετά πιο οικονομική πόλη. Οι αποστάσεις είναι πιο μικρές και ελαττώνεται αρκετά το κόστος μετακίνησης των φοιτητών.

Αρκετά πιο χαμηλά σε σύγκριση με την Ελλάδα είναι και τα έξοδα της ηλεκτρικής ενέργειας, νερό, κοινόχρηστων χώρων, διαδικτύου. Πρέπει να έχετε υπόψην οτι στην τιμή του ενοικίου δεν συμπεριλαμβάνονται αυτά τα έξοδα.

Προκειμένου να διασφαλιστεί η ηρεμία σας και η σωστή μηνιαία πληρωμή των εξόδων του διαμερίσματος, η ομάδα του SB Academy  θα σας δώσει συγκεκριμένες οδηγίες, θα σας βοηθήσει να κάνετε την απαραίτητη εγγραφή, ώστε να μπορείτε να πληρώνετε τα έξοδα σας ηλεκτρονικά.

Με βάση την μέχρι τώρα εμπειρία μας, μπορούμε σίγουρα να πούμε ότι όλα τα μηνιαία έξοδα ενός ξένου φοιτητή στη Βουλγαρία είναι περίπου 1000 Ε – 1200 Ε το μήνα για την πόλη της Σόφιας και περίπου 800 Ε – 900 Ε για την πόλη του Πλόβντιβ.

Τελευταία Νέα

  • Μεγάλη Επιτυχία των Υποψήφιων Φοιτητών του SB-ACADEMY

Μεγάλη Επιτυχία των Υποψήφιων Φοιτητών του SB-ACADEMY στις Εισαγωγικές Εξετάσεις του Τράκια Πανεπιστημίου!

August 30th, 2024|Comments Off on Μεγάλη Επιτυχία των Υποψήφιων Φοιτητών του SB-ACADEMY στις Εισαγωγικές Εξετάσεις του Τράκια Πανεπιστημίου!

Μεγάλη Επιτυχία των Υποψήφιων Φοιτητών του SB-ACADEMY στις Εισαγωγικές Εξετάσεις του Τράκια Πανεπιστημίου! Με μεγάλη υπερηφάνεια, ανακοινώνουμε ότι όλοι οι υποψήφιοι φοιτητές μας κατάφεραν όχι μόνο να εξασφαλίσουν μια θέση στο Τράκια Πανεπιστήμιο, [...]

  • Εισαγωγικές Εξετάσεις MU-Plovdiv

Λίγες Θέσεις Απομένουν: Εισαγωγικές Εξετάσεις 2024 MU-Plovdiv – Ιατρική, Οδοντιατρική, Φαρμακευτική

June 26th, 2024|Comments Off on Λίγες Θέσεις Απομένουν: Εισαγωγικές Εξετάσεις 2024 MU-Plovdiv – Ιατρική, Οδοντιατρική, Φαρμακευτική

 Εισαγωγικές Εξετάσεις MU-Plovdiv Εφιστούμε την προσοχή σε όλους τους υποψήφιους που σκέφτονται να ξεκινήσουν τις σπουδές τους στο ιατρικό πανεπιστήμιο της Φιλιππούπολης στα αγγλόφωνα τμήματα της Ιατρικής, Οδοντιατρικής και Φαρμακευτικής. Λόγω της υψηλής [...]

  • Αποτελέσματα Εισαγωγικών Εξετάσεων MU-Plovdiv

Αποτελέσματα Εισαγωγικών Εξετάσεων MU-Plovdiv

June 24th, 2024|Comments Off on Αποτελέσματα Εισαγωγικών Εξετάσεων MU-Plovdiv

Αποτελέσματα Εισαγωγικών Εξετάσεων MU-Plovdiv Συγχαρητήρια στους υποψηφίους μας που συμμετείχαν στα τεστ εισαγωγής για το Ιατρικό Πανεπιστήμιο Πλόβντιβ και πέτυχαν άριστα αποτελέσματα! Οι υποψήφιοι που έδωσαν εξετάσεις στις 16.04.2024, 21.05.2024 και 18.06.2024 εντυπωσίασαν [...]

Δημοφιλείς σχολές

2024-06-05T06:26:26+00:00

ΙΑΤΡΙΚΗ

Για όλους τους υποψήφιους φοιτητές που το όνειρο τους είναι να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους και να σπουδάσουν ιατρική, τα βουλγαρικά πανεπιστήμια είναι μια από τις καλύτερες επιλογές.

Γίνε και εσύ ένας από τους επόμενους επιτυχημένους πτυχιούχους στα πανεπιστήμια της Βουλγαρίας

Επικοινωνήστε με την SB-Academy