ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Αγαπάτε τα ζώα και ονειρεύεστε να τα φροντίζετε, τότε η κτηνιατρική εκπαίδευση είναι η καλύτερη για εσάς.

Οι επιτυχημένοι απόφοιτοι έχουν την ευκαιρία να κατέχουν εκτελεστικές και διευθυντικές θέσεις στην υγεία των ζώων και στη δημόσια υγεία. Οι κύριοι τομείς επαγγελματικής πραγματοποίησης των κτηνιάτρων είναι οι δομές της Εθνικής Κτηνιατρικής Υπηρεσίας (περιφερειακές και περιφερειακές κτηνιατρικές κλινικές, το σύστημα κρατικού κτηνιατρικού υγειονομικού και συνοριακού ελέγχου) και άλλα. Στις νέες οικονομικές συνθήκες, οι κτηνίατροι ανοίγουν όλο και περισσότερο ιδιωτικά κτηνιατρικά ιατρεία, κλινικές και φαρμακεία. Σήμερα, αυτοί οι ειδικοί είναι εξαιρετικά απαραίτητοι για εταιρείες (ιδιωτικές και δημόσιες) που ασχολούνται με την εισαγωγή ζώων,  την εισαγωγή και την εξαγωγή τροφίμων και τεχνικών πρώτων υλών ζωικής προέλευσης.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΕΤΕ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ;

Καταρχάς, θα λάβετε ένα πτυχείο αναγνωρισμένο σε ολόκληρη την ΕΕ χωρίς να χρειάζεται να κάνετε αναγνώριση αυτού.

Εάν επιλέξετε αγγλόφωνες σπουδές, θα λάβετε επίσης το σχετικό έγγραφο, το οποίο σας δίνει τη δυνατότητα να αρχίσετε να εργάζεστε και να ειδικεύεστε σε όλες τις αγγλόφωνες χώρες της ΕΕ χωρίς να χρειάζεται να δώσετε εξετάσεις γλωσσών.

Η σταθερή εκπαίδευση των αποφοίτων κτηνιάτρων τους δίνει την ευκαιρία να πραγματοποιηθούν σε άλλους τομείς της εθνικής οικονομίας και της διαχείρισής της. Ένα σημαντικό μέρος των κτηνιάτρων που αποφοίτησαν στη Βουλγαρία εργάζονται σε διάφορες χώρες σε όλο τον κόσμο και εκτιμώνται ιδιαίτερα ως ειδικοί στην υγεία των ζώων και των κατοικίδιων ζώων.

Ο χρόνος σπουδών για την κατάρτιση στην ειδικότητα της κτηνιατρικής είναι 5,5 χρόνια. Η μορφή της εκπαίδευσης είναι τακτική, καθώς οι απόφοιτοι λαμβάνουν τον επαγγελματικό τίτλο – “κτηνίατρος” και αποκτούν το πτυχίο εκπαίδευσης “Master”.

Οι επιτυχημένοι απόφοιτοι μπορούν να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους για να αποκτήσουν το επιστημονικό πτυχίο “Doctor”.

Σπούδασε λοιπόν τώρα Κτηνιατρική στη Βουλγαρία

ΔΑΣΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ

Το τμήμα της κτηνιατρικης στο Δασοτεχνικο πανεπιστήμιο Σόφιας εκπληρώνει την υπεύθυνη αποστολή να εκπαιδεύσει τους φοτητές  στην ειδικότητα “Κτηνιατρική”, που περιλαμβάνεται στον ταξινομητή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και των επαγγελματικών τομέων στη Δημοκρατία της Βουλγαρίας, και σύμφωνα με τις απαιτήσεις του κράτους που έχουν συμφωνηθεί με την οδηγία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εκπαίδευση και την αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων 36/2005 και την πρόσθετη οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης 55/2013, καθώς και διαπιστευμένα προγράμματα σπουδών και προγράμματα σπουδών σύμφωνα με τη βουλγαρική νομοθεσία.

κτηνιατρική στη Βουλγαρία

Το τμήμα Κτηνιατρικής προετοιμάζει τους κτηνιάτρους με μεταπτυχιακό τίτλο, ικανό να εργάζεται στον τομέα της διάγνωσης και της θεραπείας του κτηνιατρικού επαγγέλματος, στη δραστηριότητα των εμπειρογνωμόνων για τον έλεγχο και την ασφάλεια των τροφίμων, στον τομέα της έρευνας, στη διοικητική-οργανωτική και νομοθετική λειτουργία και σε άλλους ιδιωτικούς τομείς που απαιτούν κτηνιατρική επάρκεια.

Το πανεπιστήμιο δέχεται ετησίως και εκπαιδεύει ξένους φοιτητές στην ειδικότητα της κτηνιατρικής, κυρίως στα αγγλόφωνα τμήματα.

Η Σόφια είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας. Η πόλη είναι το κύριο διοικητικό, βιομηχανικό, μεταφορικό, πολιτιστικό και πανεπιστημιακό κέντρο της χώρας, όπου συγκεντρώνεται το 1/6 της βιομηχανικής παραγωγής της Βουλγαρίας. Εδώ είναι επίσης η Βουλγαρική Ακαδημία Επιστημών, πολλά πανεπιστήμια, θέατρα, κινηματογράφοι, καθώς και η Εθνική Πινακοθήκη, η αρχαιολογική, ιστορική, φυσική ιστορία και άλλα μουσεία.

Η πρόσβαση από την Ελλάδα γίνεται μέσω του συνοριακού σημείου ελέγχου  του «Προμαχών – Κούλατα » (183 χλμ. Στη Σόφια κυρίως μέσω αυτοκινητόδρομου).

Το αεροδρόμιο της Σόφιας είναι το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Βουλγαρίας και προσφέρει απευθείας πτήσεις προς την Αθήνα.

ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΟ ΤΡΑΚΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΤΑΡΑ ΖΑΓΟΡΑ

Η Σχολή Κτηνιατρικής έχει βαθμό «ΠΛΗΡΗΣ ΕΓΚΡΙΣΗΣ» (APPROVAL) της ευρωπαϊκής διαδικασίας διαπίστευσης του EAEVE βάσει απόφασης ECOVE από τις 19.11.2015.

Το τμήμα Κτηνιατρικής προετοιμάζει μελλοντικούς κτηνιάτρους με τη δυνατότητα διαχείρισης, οργάνωσης και υλοποίησης της συνολικής δραστηριότητας υγειονομικής περίθαλψης – πρόληψη, θεραπεία και διατήρηση της παραγωγικότητας των ζώων εκτροφής, κατοικίδια ζώα (ζώα συντροφιάς), θηράματα, μέλισσες, σκαθάρια και ψάρια. , καθώς και δωρεάν (ιδιωτική) κτηνιατρική πρακτική.

Τα ετήσια δίδακτρα έιναι στα 5100 ευρώ.

Οι ξένοι υποψήφιοι φοιτητές που επιθυμούν να σπουδάσουν στα αγγλόφωνα τμήματα λαμβάνουν μέρος στις  εισαγωγικές εξετάσεις στη βιολογία και την αγγλική γλώσσα.

Οι ξένοι υποψήφιοι φοιτητές που επιθυμούν να σπουδάσουν στα βουλγαρόφωνα τμήματα κάνουν ένα έτος προπαρασκευαστικό έτος μαθημάτων στα  βουλγαρικά στο πανεπιστήμιο και τον επόμενο χρόνο λαμβάνουν εισαγωγικές εξετάσεις στη χημεία και τη βιολογία στα βουλγαρικά.

Ένας μεγάλος αριθμός Ελλήνων φοιτητών σπουδάζουν στη Σχολή Κτηνιατρικής.

Η Στάρα Ζαγόρα  είναι μια πόλη στη νότια Βουλγαρία και είναι η έκτη μεγαλύτερη στη χώρα. Η πόλη φιλοξενεί το παλαιότερο βουλγαρικό θέατρο στη Θράκη – το δραματικό θέατρο Geo Milev, το αρχαίο φόρουμ της Augusta Trayana και 14χλμ. από το κέντρο της πόλης, το εθνικό θέρετρο σπα Stara Zagora Mineral Baths. Η πόλη στεγάζει επίσης το Μουσείο Θρησκευμάτων και το Μουσείο Νεολιθικών Κατοικιών.

Η πρόσβαση από την Ελλάδα γίνεται μέσω του συνοριακού σημείου ελέγχου  του «Προμαχών – Κούλατα » (405 χλμ. απο την Σταρα Ζαγορα  κυρίως μέσω αυτοκινητόδρομου) και το συνοριακού σημείου ελέγχου  “Makaza – Nymphaea” (160 χλμ. προς Στάρα Ζαγορα)

Το αεροδρόμιο της Σόφιας είναι το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Βουλγαρίας και προσφέρει απευθείας πτήσεις προς την Αθήνα.

Το αεροδρόμιο της Σόφιας προσφέρει απευθείας πτήσεις προς την Αθήνα. Από τη Σόφια προς τη Στάρα Ζαγόρα υπάρχουν τακτικά δρομολόγια λεωφορείων και η απόσταση είναι 230 χιλιόμετρα. μέσω εθνικής οδού.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΑΙΤΗΣΗ

Προκειμένου να σπουδάσουν κτηνιατρική στη Βουλγαρία, οι ξένοι υποψήφιοι φοιτητές πρέπει να λάβουν μέρος στο τεστ εισόδου στη βιολογία για το Δασοτεχνικό Πανεπιστήμιο στη Σόφια και ένα εισαγωγικό τεστ στη χημεία και τη βιολογία για το Θρακικό Πανεπιστήμιο της Stara Zagora.

Σε περίπτωση που θέλουν να σπουδάσουν στα Αγγλικά, οι εξετάσεις είναι στα Αγγλικά.

Εκτός από τις επιτυχείς εξετάσεις εισαγωγής, οι υποψήφιοι φοιτητές θα πρέπει να παρουσιάσουν στο πανεπιστήμιο το απολυτήριο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από την Ελλάδα, πιστοποιημένο με Σφραγίδα Χάγης, το οποίο θα πρέπει να περιλαμβάνει βαθμό στη χημεία και τη βιολογία, όχι μικρότερο από 62%.

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει βαθμός χημείας ή βιολογίας στο απολυτήριο λυκείου, επικοινωνήστε μαζί μας για να σας δώσουμε οδηγίες σχετικά με τα έγγραφα που μπορούν να αντικαταστήσουν τον βαθμό που λείπει.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να γνωρίζετε ότι για να γίνει η εγγραφή σας στα Βουλγάρικα Πανεπιστήμια απαιτείται η βεβαίωση απο το λύκειο ότι είχατε συμμετοχή στις πανελλήνιες εξετάσεις με Σφραγίδα Χάγης. Ο βαθμός από τις εξετάσεις των  πανελληνίων δεν λαμβάνεται υπόψη κατά την είσοδο σας στα Πανεπιστήμια της Βουλγαρίας.

Η είσοδος στα Ιατρικά Πανεπιστήμια της Βουλγαρίας είναι πολύ πιο εύκολη για τους ξένους υποψήφιους φοιτητές από ό, τι η εισαγωγή τους για σπουδές στην Ελλάδα.

Ο αριθμός των Ελλήνων μαθητών στη Βουλγαρία είναι εξαιρετικά υψηλός λόγω των σχετικά χαμηλών διδάκτρων, της διευκόλυνσης της εισαγωγής, του υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης, της εγγύτητας μεταξύ των δύο χωρών και του καλού τρόπου ζωής των μαθητών.

ΕΞΟΔΑ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Εκτός από τα δηλωθέντα έξοδα σπουδών, συμπεριλαμβανομένου των διδάκτρων 4600 Ε ή 5100 Ε, οι ξένοι  φοιτητές στη Βουλγαρία πληρώνουν ένα μηνιαίο ενοίκιο για πλήρως επιπλωμένα διαμερίσματα.

Το κόστος ζωής είναι υψηλότερο στην πρωτεύουσα Σόφια. Η Στάρα Ζαγόρα είναι σημαντικά πιο οικονομική πόλη. Τα ενοίκια είναι φθηνότερα, οι αποστάσεις είναι μικρότερες και το κόστος μεταφοράς μειώνεται ανάλογα.

Σημαντικά χαμηλότερο από την Ελλάδα είναι το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας, νερού, κοινόχρηστων χώρων, διαδικτύου. Θα πρέπει να έχετε υπόψη ότι στην τιμή ενοικίασης των διαμερισμάτων δεν συμπεριλαμβάνονται αυτά τα έξοδα.

Προκειμένου να διασφαλιστεί η ηρεμία σας και η σωστή μηνιαία πληρωμή των εξόδων του διαμερίσματος, η ομάδα του SB Academy  θα σας δώσει συγκεκριμένες οδηγίες, θα σας βοηθήσει να κάνετε την απαραίτητη εγγραφή, ώστε να μπορείτε να πληρώνετε τα έξοδα σας ηλεκτρονικά.

Με βάση την μέχρι τώρα εμπειρία μας, μπορούμε σίγουρα να πούμε ότι όλα τα μηνιαία έξοδα ενός ξένου φοιτητή στη Βουλγαρία είναι περίπου 1000 Ε – 1200 Ε το μήνα για την πόλη της Σόφιας και περίπου 800 Ε – 900 Ε για την πόλη της Στάρας Ζαγόρας.

Θέλετε να σπουδάσετε κτηνιατρική στη Βουλγαρία; Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας παρέχουμε εγγυημένη είσοδο στο επιλεγμένο πανεπιστήμιο, να προετοιμάσουμε όλα τα απαραίτητα έγγραφα και να είμαστε μαζί σας καθ ‘όλη τη διάρκεια της φοίτησής σας.

Τελευταία Νέα

  • Μεγάλη Επιτυχία των Υποψήφιων Φοιτητών του SB-ACADEMY

Μεγάλη Επιτυχία των Υποψήφιων Φοιτητών του SB-ACADEMY στις Εισαγωγικές Εξετάσεις του Τράκια Πανεπιστημίου!

August 30th, 2024|Comments Off on Μεγάλη Επιτυχία των Υποψήφιων Φοιτητών του SB-ACADEMY στις Εισαγωγικές Εξετάσεις του Τράκια Πανεπιστημίου!

Μεγάλη Επιτυχία των Υποψήφιων Φοιτητών του SB-ACADEMY στις Εισαγωγικές Εξετάσεις του Τράκια Πανεπιστημίου! Με μεγάλη υπερηφάνεια, ανακοινώνουμε ότι όλοι οι υποψήφιοι φοιτητές μας κατάφεραν όχι μόνο να εξασφαλίσουν μια θέση στο Τράκια Πανεπιστήμιο, [...]

  • Εισαγωγικές Εξετάσεις MU-Plovdiv

Λίγες Θέσεις Απομένουν: Εισαγωγικές Εξετάσεις 2024 MU-Plovdiv – Ιατρική, Οδοντιατρική, Φαρμακευτική

June 26th, 2024|Comments Off on Λίγες Θέσεις Απομένουν: Εισαγωγικές Εξετάσεις 2024 MU-Plovdiv – Ιατρική, Οδοντιατρική, Φαρμακευτική

 Εισαγωγικές Εξετάσεις MU-Plovdiv Εφιστούμε την προσοχή σε όλους τους υποψήφιους που σκέφτονται να ξεκινήσουν τις σπουδές τους στο ιατρικό πανεπιστήμιο της Φιλιππούπολης στα αγγλόφωνα τμήματα της Ιατρικής, Οδοντιατρικής και Φαρμακευτικής. Λόγω της υψηλής [...]

  • Αποτελέσματα Εισαγωγικών Εξετάσεων MU-Plovdiv

Αποτελέσματα Εισαγωγικών Εξετάσεων MU-Plovdiv

June 24th, 2024|Comments Off on Αποτελέσματα Εισαγωγικών Εξετάσεων MU-Plovdiv

Αποτελέσματα Εισαγωγικών Εξετάσεων MU-Plovdiv Συγχαρητήρια στους υποψηφίους μας που συμμετείχαν στα τεστ εισαγωγής για το Ιατρικό Πανεπιστήμιο Πλόβντιβ και πέτυχαν άριστα αποτελέσματα! Οι υποψήφιοι που έδωσαν εξετάσεις στις 16.04.2024, 21.05.2024 και 18.06.2024 εντυπωσίασαν [...]

Δημοφιλείς σχολές

2024-06-05T06:26:26+00:00

ΙΑΤΡΙΚΗ

Για όλους τους υποψήφιους φοιτητές που το όνειρο τους είναι να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους και να σπουδάσουν ιατρική, τα βουλγαρικά πανεπιστήμια είναι μια από τις καλύτερες επιλογές.

Γίνε και εσύ ένας από τους επόμενους επιτυχημένους πτυχιούχους στα πανεπιστήμια της Βουλγαρίας

Επικοινωνήστε με την SB-Academy